Vulcan Bike – Track de Lava 3ª Etapa: Órzola – Famara

Despertem a La Graciosa i li diem adeu des del primer Ferry carregats amb les nostre maletes que deixem a Lanzarote un altre cop amb una perfecta organització de Vulcan Bike – Track de Lava.

Ja amb una mica de mandra però desperts iniciem la ruta des de el Port d’Órzola. Aquesta 3ª Etapa de la Vulcan Bike – Tracks de Lava d’Órzona a Famara es la més “alpina” de totes. No només per que pugem a les cotes màximes de l’illa de Lanzarote, sinó perquè tenim les rampes més fortes de tota l’illa, un 20%. Pero com sempre. Pedalada rere pedalada es va fent … i ni no… peu a terra que també es BTT.

Sortim per la carretera LZ-204 gaudint de les plantacions d’aloe i en un parell de quilometres girem a la dreta cap el volcà de La Quemada de Órzlola. Just en aquest punt. El Valle de la Fuente Salada es on son les rampes més fortes.

Superada aquesta ja ens encarem cap a les antenes del Mirador del Rio de 482 msnm. Al damunt dels Riscos de Famara. Des d’on podem gaudir d’unes màgiques vistes de les Salines actives del Rio, d’El Rio i de la Illa La Graciosa i el Parc Natural de l’arxipèlag Chinijo i els seus illots. I com no de la magnifica obra del Mirador del Rio, una de les creacions arquitectòniques més representatives de César Manrique.

Deixem els Riscos de Famara baixant per la carretera que els recorre, pujada temuda en el IM de Lanzarote. Ens desvien cap a Las Rositas, per novament per anar a contemplar les vistes des de els riscos.

Seguim cap a Guinate i els Valle de Guinate, el seu Radio Far i arribem al poble de Haría o aprofitem per fer un mos.
Seguim la ruta pel Barranco de la Tenesía i tornem a pujar cap el Mirador de Haría i les Penyes de Chache on està el Radar del Centro de Control Aéreo amb 671 msnm, que és el punt més elevat a Lanzarote. Seguim per una llarga baixada passant per l’Ermita de Las Nieves i arribem a Teguise i d’allà a La Caleta de Famara que és el nostre destí final d’etapa.

Altres etapes:
Vulcan Bike – Track de Lava 1ª Etapa: Puerto del Carmen – Órzola
Vulcan Bike – Track de Lava 2ª Etapa: La Graciosa
Vulcan Bike – Track de Lava 3ª Etapa: Órzola – Famara
Vulcan Bike – Track de Lava 4ª Etapa: Famara – Playa Blanca
Vulcan Bike – Track de Lava 5ª Etapa: Playa Blanca – Pto. del Carmen

Tracks de Lava. 3ª etapa Orzola – FamaraTracks de Lava. 3ª etapa Orzola – FamaraTracks de Lava. 3ª etapa Orzola – FamaraTracks de Lava. 3ª etapa Orzola – FamaraTracks de Lava. 3ª etapa Orzola – FamaraTracks de Lava. 3ª etapa Orzola – FamaraTracks de Lava. 3ª etapa Orzola – FamaraTracks de Lava. 3ª etapa Orzola – FamaraTracks de Lava. 3ª etapa Orzola – FamaraTracks de Lava. 3ª etapa Orzola – FamaraTracks de Lava. 3ª etapa Orzola – FamaraTracks de Lava. 3ª etapa Orzola – FamaraTracks de Lava. 3ª etapa Orzola – Famara

Video

Mapa

Total distance: 54229 m
Max elevation: 638 m
Total climbing: 1571 m
Total time: 06:59:01

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150