1004 Senders de Castellcir

Sortida organitzada per en Dani, on enllacem sender rere sender fins a uns vint-i-sis corriols limitant al mínim necessari els trams de pista i ciment, cercant pujades suaus si és possible i sense trialeres, només un parell de graons de baixada que han fet dalt de la bici més de la meitat dels assistents i tres pujadots només agradables pels elèctrics.

Sortim de Castellcir cap el sud, entrem al primer túnel vegetal, i en agafar el sender del Vilardell trobem els primers graons incòmodes que us donen la mesura de la màxima dificultat que trobaren al llarg de la ruta. El primer sender fàcil planer i ràpid es el de les vistes amb panoràmica sobre el mas del Bosc fins la Popa, bona part del recorregut que ens espera.

Seguim cap a Can Sants, pel sender principal fins la pista per trobar un tobogan de pedra sòlida prou divertit… si us agrada.
Visitem en Quet i la seva companya i pel preciós sender en túnel boscà fem avall cap el Molí Nou del Bosc. Si baixa aigua aneu darrere el molí a veure el salt.

Comença la pujada d’uns 6Km progressiva amb una sola rampa incòmoda, primer per bosc obac amb els impressionants teixos i tres tanques pel bestiar. Sortirem a la solella just abans del sender de la Marató, bon moment per treure’s abric i fruir d’un sender de 1.800m preciós. Un altra dia cal fer-lo de baixada també.

Anem a petar a la pista de Barnils a tocar del Fabregar i remuntem una mica per fer els dos senders dels dos miradors al Castell de Centelles. Una pujada més i agafem de baixada el corriol de l’Estalviada amb les lloses i codines fins a l’Era d’en Coll.

Camí i pujada cap el collet de la Rovira de Cerdans, vistes al Montseny, bassa pel bestiar i camí fàcil cap al Castell de la Popa de Castellcir on arribem en pujada pedregosa, un repte famós entre els locals que fan només els més forts i tècnics i ara els elèctrics amb bon equilibri.

Esmorzar, foto i concurs de carquinyolis a la Popa. Camí de baix a la Casanova que el de dalt l’ha tallat un tractor i a partir d’aquí un dels corriols macos que entra a la fageda de la Sauva Negra en pujada suau i molt agradable a mida que canvien els colors del bosc.

Baixadeta tècnica a la font de la Sauva Negra i repòs amb aigua fresqueta. Més fageda amb pujada agradable fins la urbanització, baixada en ciment curta i cap el sender dels boletaires, ben maco també.

Baixada voladora per la Sauva Negra, costa decidir si gaudir de la velocitat o del bosc i el silenci fins arribar al pou Cavaller.

Remuntem un moment de pista i de seguida pel sender proper al torrent de Sauva Negra. Si està sec es pot remuntar per dins el torrent, espectacular, però humit rellisca massa.

Esquerra pel Soler vora la poua del Barbot i just després de retrobar la pista 180º i sender de nou, amb una pujada i pujadot que comencen a fer mal a les cames. Només la pugen dos.
El que era el sender flow ha quedat una mica escurçat doncs l’han eixamplat per explotar els recursos naturals i per això l’hem fet de pujada a canvi de baixar desenfrenats pel sender del torrent de la Sauva Negra tancant el bucle de 6Km i +200m que permet fotre-li una bona retallada a la ruta si aneu tard, fluixos o no us han agradat tants corriols.

Atenció a deixar la pista principal just abans del gual per fer un camí menys fressat cap a la font de la Tuna i el gual de la Riera de Castellcir (mateixa Riera amb un altre nom).

Com que tenir prohibit per principis pujar pel ciment fem una ziga-zaga i anem a buscar els camins mig perduts (oportunament desbrossats fa poc) que ens duran al Vilacís i les seves ruïnes (Castell del Tenes), els ruscos, la font de l’escudella i el camí de La Roca on prenem un sender recuperat després de molts anys amb motiu de la caminada popular de Castellcir i la pedalada nocturna del 2019.

Passem pel mas la Roca i remuntem un poquet per rematar la sortida en el simpàtic sender del senglar

1004 Senders de Castellcir1004 Senders de Castellcir1004 Senders de Castellcir1004 Senders de Castellcir1004 Senders de Castellcir1004 Senders de Castellcir1004 Senders de Castellcir1004 Senders de Castellcir

Video

Mapa

Distància total: 37.68 km
Altitud màxima: 926 m
Ascensió total: 1058 m
Total time: 05:22:50

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150