Serra Tramuntana. Pas de s’Escaleta – Castell d’Alaró

Aquesta vegada sortim des de el poble d’Alaró per fer una ruta per la Serra de la Tramuntana en la seva vessant Sud. Iniciem la caminada per la pista cimentada del Camí de sa Font de ses Artigues. I un cop arribem a la bassa de de sa Font de ses Artigues, seguim pujant per la mateixa pista però ara es diu camí de s’Estret per que passa per la cova de s’Estret. A la Rota des Metge la pista passa a ser un sender que continua pujant i de seguida arribem al Pas de s’Escaleta (556 msnm). Fàcilment identificable per la seva escaleta de pedra.

Seguim sender amunt fins arribar a Ses Tosses. En aquest punt girem a la dreta per un sender gens marcat. Millor dit gairebé sense marques però que es pot anar per tot arreu i a totes bandes en trobem fites. Continuem carenant fins el Puig de Can LLenderina (775 msnm) però abans ens aturem davant de dues creus i contemplem les vistes entre la boira del poble d’Orient.

Seguim resseguint fites fins a la pista del camí del Pouet on es troba l’aparcament dels que volen caminar poc per pujar al Castell d’Alaró. Nosaltres el seguim. Es tracta del Camí d’Orient al Castell d’Alaró. Es tracta d’un camí en escaletes perfectament empedrat per puja còmodament.

Entrem al Castell d’Alaró per la seva Torre de l’Homenatge. El contemplem i també las vistes, que els núvols ens deixen.

Baixem sortim per la mateixa torre i agafant la directa. Marcada pel GR-221 Ruta de Pedra en Sec. Que acompanya i retalla la carretera del Camí des Verger i que ens porta al poble d’Alaró de tornada.

Serra Tramuntana. Pas de s'Escaleta-Castell d’AlaróSerra Tramuntana. Pas de s'Escaleta-Castell d’AlaróSerra Tramuntana. Pas de s'Escaleta-Castell d’AlaróSerra Tramuntana. Pas de s'Escaleta-Castell d’AlaróSerra Tramuntana. Pas de s'Escaleta-Castell d’AlaróSerra Tramuntana. Pas de s'Escaleta-Castell d’AlaróSerra Tramuntana. Pas de s'Escaleta-Castell d’AlaróSerra Tramuntana. Pas de s'Escaleta-Castell d’AlaróSerra Tramuntana. Pas de s'Escaleta-Castell d’AlaróSerra Tramuntana. Pas de s'Escaleta-Castell d’AlaróSerra Tramuntana. Pas de s'Escaleta-Castell d’AlaróSerra Tramuntana. Pas de s'Escaleta-Castell d’Alaró

Video

Mapa

Total distance: 16505 m
Max elevation: 792 m
Total climbing: 797 m

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150