Serra de Tramuntana. Embassament de Cúber i els seus Tres Mils

Ens disposem a fer la mítica ruta de la Serra de Tramuntana de Mallorca. Els Tres Mils (Sa Rateta, Na Franquesa i L’Ofre) des de l’embassament de Cúber que es troba en el punt més alt de tot el sistema, als peus de la serra de Cúber.

Aparquem a l’aparcament del Cúber ja que hem acabat d’aterrar i quan hem arribat els altres dos més propers del pantà ja estàvem plens. Comencem caminant en pla pel pantà del Cúber, deixant-lo a la nostra dreta, fins arribar a la paret de la pressa. On baixem reseguint el camí de la tuberia passant pel Pas de sa Foradada y baixant per creua el Torrent d’Almedrà. Que no porta aigua ja que neix a l’embassament i està just sota la presa.

Continuem “tuberia” (canonada) amunt però compte que ens de desviar cap a l’esquerra pel Camí des Nevaters senyalitzat per punts blaus a les pedres. Certament aquestes marques blaves ens acompanyaran tota la sortida fins que tornem a l’embassament.

El primer Mil que fem es el Puig de sa Raqueta Nord de 1.113 msnm. I lamentablement no tenim les precioses vistes del pantà ja que avui es un dia núvol i estem en mig de la boira.
Fem la baixada per cap a las cota de 1000 msnm per pujar el segon Mil de la ruta. El Puig de Na Franquesa de 1.067 msnm. Que igual que el primer. Tampoc veiem res per la boira.

Baixem al Coll dels Cards on els núvols s’obre i podem veure la seva pradera entre las tanques de pedres que delimiten las diferents propietats. Continuem seguint els punts blaus que ens porten al tercer puig. Aquest últim es més boscos, ja que els altres dos era grans masses de pedres calcaries. I fem el cim del Puig de l’Ofre de 1.091 msnm. El més baix dels tres.
El descens ho fem entre pins amb terreny clarament mediterrani. I que ens porta al Coll d’en Poma de 889 m. Després seguim gairebé plans fins el Coll de l’Ofre. Facilment identificable per la seva gran creu de ferro (Creu de la Pau), damunt un munt de pedres i on comencen les marques del GR-221 Ruta de Pedra en Sec. I que ens porten al Pantà del Cúber paral.lels al Torrent de l’Ofre i tornem a l’aparcament deixant el pantà a la dreta.

Serra Tramumtana. Embassam. Cuber I els seus tres milsSerra Tramumtana. Embassam. Cuber I els seus tres milsSerra Tramumtana. Embassam. Cuber I els seus tres milsSerra Tramumtana. Embassam. Cuber I els seus tres milsSerra Tramumtana. Embassam. Cuber I els seus tres milsSerra Tramumtana. Embassam. Cuber I els seus tres milsSerra Tramumtana. Embassam. Cuber I els seus tres milsSerra Tramumtana. Embassam. Cuber I els seus tres milsSerra Tramumtana. Embassam. Cuber I els seus tres milsSerra Tramumtana. Embassam. Cuber I els seus tres milsSerra Tramumtana. Embassam. Cuber I els seus tres milsSerra Tramumtana. Embassam. Cuber I els seus tres milsSerra Tramumtana. Embassam. Cuber I els seus tres mils

Video

Mapa

Total distance: 16331 m
Max elevation: 1118 m
Total climbing: 897 m
Total time: 04:39:57

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150