PR-3 Porto Furado – Parque Natural de Montesinho

Ruta circula perfectament senyalitzada pel Parc Natural de Montesinho, a la part nerd Est de Portugal confrontant amb Espanya.

Sortim del petit llogaret de Montesinho, que dona nom a aquesta serra, i seguirem les marques del PR-3 Porto Furado. La ruta és circular i de sentit antihorari. Pugem per les abundants plantacions de Castanyers de la zona i arribem al pantà de Serra Serrada. On girem i tornem al poble per prendre una cervesa i un platet de productes de la zona a l’únic bar que hi ha.

Tot el recorregut discorrerà per un paisatge dominat pel granit, amb grans lloses, afloraments, còdols o blocs solts, apareixent, de tant en tant, una estranya forma que sembla tallada per mans humanes. I pel que fa a la vegetació al voltant del poble dominen les maresmes i els castanyers, mentre que una mica més lluny, a les zones de vall, predominen els boscos caducifolis de roure negre (Quercus pyrenaica). A mesura que ascendim, els vessants i l’altiplà estan ocupats per boscos de carqueja
(Genista tridentata), ginesta, bruc i charguaço (Halimium lasianthum ssp. alyssoides), esquitxats aquí i allà per algun bedoll (Betula pubescens ssp. celtibèrica).

És una ruta suau i totalment recomanable!

PR 3 Porto Furado - Parque Natural de MontesinhoPR 3 Porto Furado - Parque Natural de MontesinhoPR 3 Porto Furado - Parque Natural de MontesinhoPR 3 Porto Furado - Parque Natural de MontesinhoPR 3 Porto Furado - Parque Natural de MontesinhoPR 3 Porto Furado - Parque Natural de MontesinhoPR 3 Porto Furado - Parque Natural de MontesinhoPR 3 Porto Furado - Parque Natural de MontesinhoPR 3 Porto Furado - Parque Natural de MontesinhoPR 3 Porto Furado - Parque Natural de Montesinho

Video

Mapa

Total distance: 9356 m
Max elevation: 1268 m
Total climbing: 414 m
Total time: 02:31:01

Download Track

GPS-bttmania-tracks150