Muntanyes Valsaín – Bola del Món – Port de Cotos

Sortim de les Muntanyes de Valsaín i més concretament des de l’àrea d’aparcament del Pont de la Cantina just després de les Set Revoltes en direcció a Segòvia.

En aquest lloc, just neix el riu Eresma de la confluència de diversos que baixen dels vessants de Peñalara, Set Pics i Munt de Blat i que formen la Vall de Valsaín. Nosaltres vam arrencar la ruta seguint el Rierol del Port del Paular i gaudint del seu so, la seva bellesa i la temperatura ja que vam arrencar quan naixia el dia. Més endavant ens desviem pel Camí de la Sotera, per després seguir pujant cap al Port de Navacerrada pel Rierol de les Pintades.

Des del Port de Navacerrada i deixant les Pistes de l’Estació d’esquí del Port de Navacerrada a la dreta, encara que un tros de la pujada la fem per ella, però es pot evitar. Ens dirigim cap a l’Alt de les Guaramillas o popularment coneguda com la Bola del Món de 2268 msnm i caracteritzada per les seves conegudes antenes de TV en forma de coets lleons.

Des d’aquest punt i deixant el Circ de les Guaramillas i l’Estació d’Hivern de Valdesquí a la dreta, recorrem tota la Lloma del Noruec i arribem al Port de Vedats pel senyalitzat PR-M31.

La tornada al nostre punt de partida. Ho fem des del Port de Vedats pel Camí Vell del Paular, GR-10.1 i al final agafem la sendera de la Canaleja que ens porta al Pont de la Cantina.

Molt bona ruta per fer en qualsevol època de l’any. Molt completa 22 km i 1.000 m dóna + però molt fàcil de seguir.

Montes Valsain-Bola del Mundo-CotosMontes Valsain-Bola del Mundo-CotosMontes Valsain-Bola del Mundo-CotosMontes Valsain-Bola del Mundo-CotosMontes Valsain-Bola del Mundo-CotosMontes Valsain-Bola del Mundo-CotosMontes Valsain-Bola del Mundo-CotosMontes Valsain-Bola del Mundo-CotosMontes Valsain-Bola del Mundo-CotosMontes Valsain-Bola del Mundo-CotosMontes Valsain-Bola del Mundo-CotosMontes Valsain-Bola del Mundo-CotosMontes Valsain-Bola del Mundo-Cotos

Video

Mapa

Distància total: 23.65 km
Altitud màxima: 2249 m
Ascensió total: 1231 m
Total time: 05:58:31

Relive

Track

GPS-bttmania-tracks150