Planoles – Pas dels Lladres… a tocar del Puigmal

Sortim des de Planoles i en aquesta ocasió agafem carreta fins a Dòrria enlloc d´agafar el GR-11 que ja vàrem agafar fer l´ultima ocasió i que al ser molt entretingut i amb algun pas on cal posar el peu a terra, vàrem descartar.

Un cop sortim del poble en forta pujada, agafem una pista que en suau ascensió en porta fins a Coll de la Creu de Maians, on si que la dificultat augmenta ja que en certs moments hem de ciclar per un prat magnètic on pasturen les vaques i les rodes s’enganxen al terra d´una manera considerable. Seguim pujant i en algun cas els que no portem eBikes hem d’arrossegar la bici doncs el terrenys està molt trencat i les curtes pujades tenen un desnivell positiu considerable.

Seguim pujant tot passant pel Collet de Sant Salvador on novament ja trobem alguna rampa que ens torna a posar a to, i que no ens dona una mica de repòs fins passar pel Pla de les Salines.

Novament seguim pujant ara per les llargues pujades constants de la Serra de Gorrablanc, passem per sota el Puig de Dòrria, fins arribar al Pas dels Lladres, on alguns decidim baixar denou cap a Planoles tot fent una baixada brutal per les vistes que hi ha i pel tipus de terreny primer molt pedregós i després ja més corriol tancat i fresat tot passant pel Roc Blanc i fins arribar al Collet de les Barraques on a partir d´aquí anem alternant el GR-11, corriol i pista.

I els que decideixen seguir cap al cim del Puigmal o bé perquè van amb eBike o bé perquè fa molts anys que ho van fer i no recorden que, es varen enfilar cap a la Tosa del Pas dels Lladres, un puja una mica i baixa pel Coll de les Clotxes fins arribar al Clot de la Pastera on a partir de 2650m fins els 2910m s’ha acabat el pedalar, ara toca empènyer la bici de valent, tot un viacrucis que al coronar té la seva recompensa per les meravelloses vistes que si contemplen. Toca fer foto de grup (els que queden) abrigar-se i retrocedir i desfer pujada fins els Pas dels Lladres, on farem la baixada ja comentada.

Planoles - Pas dels LladresPlanoles - Pas dels LladresPlanoles - Pas dels LladresPlanoles - Pas dels LladresPlanoles - Pas dels LladresPlanoles - Pas dels LladresPlanoles - Pas dels LladresPlanoles - Pas dels LladresPlanoles - Pas dels LladresPlanoles - Pas dels LladresPlanoles - Pas dels Lladres

Video

Mapa

Distància total: 33.04 km
Altitud màxima: 2529 m
Ascensió total: 1505 m
Total time: 06:04:05

Relive

Track

GPS-bttmania-tracks150