Matinal pel Bosc del Gerdar

Sortim de València d’Àneu pedalant fins el bosc del Gerdar que cal recórrer a peu, desmuntar de la bici per protegir l’entorn i el sender.

Sortim de València i anem a buscar la carretera de Son que deixem ben aviat per agafar la pista de Tremoledo cap al planell de la Cabana Vella. Al Km 6 de sortida el pendent es suavitza i es converteix en una agradable passejada pel bosc ufanós i ombrívol.

Arribem al Bosc de la Mata o del Gerdar on cal anar a peu per protegir l’entorn i el sender, primer planer i després en descens pronunciat, total poc més d’un quilòmetre caminant per un entorn preciós, màgic en certs moments tot creuant el torrent de Cabanes per un pont de fusta molt oportú.

Tornem per asfalt fent una parada tècnica al refugi del Gerdar i després un tram de carretera en baixada ràpida que deixem per visitar la Borda d’Espà i els seus gossos rondinaires però inofensius. Tornem plàcidament per la Coma dels Clots i el pont de la Molina sobre el riu de la Bonaigua cap a València d’Àneu, on acaba aquesta romeria de tres dies aprofitant el pont de Sant Joan.

Matinal pel Bosc del GerdarMatinal pel Bosc del GerdarMatinal pel Bosc del GerdarMatinal pel Bosc del GerdarMatinal pel Bosc del GerdarMatinal pel Bosc del GerdarMatinal pel Bosc del GerdarMatinal pel Bosc del GerdarMatinal pel Bosc del Gerdar

Video

Mapa

Distància total: 18.81 km
Altitud màxima: 1615 m
Ascensió total: 650 m
Total time: 03:12:32

Relive

Track

GPS-bttmania-tracks150