Matalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de Hierro

Matinem força perquè sabia que la ruta era dura i llarga. A les 05:30 començàvem la ruta des de l’àrea d’aparcament de Mataelpino prop de la Ciudad de los Muchachos.

Guiats pel GPS i il·luminats amb el nostre frontal, vam iniciar ruta i pujada a la Maliciosa pel Rierol de la Gargantilla. A poc a poc vam guanyar alçada a l’una que el dia es comença a obrir. I sense més apareixem a la Maliciosa 2.227 msnm. Rebut per un ramat de Cabres Montesa, ens fem la foto de rigor i continuem camí cap a la Bola del Món.

Seguint el PR-16, vam baixar al Coll del Piornal i vam pujar a l’Alt de les Guaramillas o Bola del Món de 2.258 msnm. Seguim camí pel PR-11, Corda Llarga cap al Coll de les Guaramillas deixant el Circ de les Guaramillas, que genera l’Estació d’Hivern de Valdesqui, a l’esquerra.

Passem el Coll de Valdemarín i arribem a la Cabeza de Hierro Menor, 2.376 msnm. I ho estirem fins arribar a la Cabeza de Hierro Major, 2.381 msnm. Punt de la nostra ruta en què ens donem la volta per tornar pel mateix camí a la Cabeza de Hierro Menor i allà girem cap a l’esquerra recorrent la Lloma de las Cabezas. Aquesta part es fa caminant entre pedres i muntanya baixa, però no hi ha marques ni fites alguns. En algun moment veiem marques vermelles velles i sèries de fites que ens diuen per on podem passar, Tot és caminable però no està molt clar en algunes zones. Deixeu-vos portar pel GPS.

Finalment arribem al Puente de los Manchegos sobre el Rio Manzanares i per pista, vam pujar 1 km que ens porta al Collado de los Pastores. Alli ens queda l’última pujada cap a La Maliciosa Baixa. Per després ja baixar per tota la Faldilla de la Maliciosa, per un camí força poc clar però marcat per fites, fins arribar al rierol de la Gargantilla. Per on havíem pujat aquest matí amb el frontal.

Ja només ens toca desfer el camí baixant cap al pàrquing per la riera.

Impressionant Ruta! És llarga i dura. Calcular setembre / 10h. 28 km i sobre els 2.000 mda +

Matalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de HierroMatalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de HierroMatalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de HierroMatalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de HierroMatalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de HierroMatalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de HierroMatalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de HierroMatalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de HierroMatalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de HierroMatalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de HierroMatalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de HierroMatalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de HierroMatalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de HierroMatalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de HierroMatalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de Hierro

Video

Mapa

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/BttMania 2019 07-27 Matalpino-Maliciosa-Bola-Cabezas de Hierro.gpx”]

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150