Molino de la Hoz – Presa del Gasco. Amb raquetes de neu

Repetirem una ruta gairebé urbana per la proximitat a Molino de la Hoz però aquesta vegada sota un entorn completament diferent que la tempesta Filomena ens ha regalat.

Ens disposem a fer aquesta ruta de “Els somnis inacabats de la S. XVIII”. Per a això vam sortir de Molino de la Hoz amb raquetes i grampons. (Si! ¡És increïble però cert!) I agafem el sender amb algun problema que altre per la caiguda d’arbres a causa de no suportar el pes de la neu, de la qual no estaven entrenats per a això. Passem de seguida el Rierol de la Isabela i seguim pel sender, més o menys marcat per les petjades d’altres senderistes.

Arribem a la cruïlla de camins de la Isabela i girem a l’esquerra per anar a la Presa del Gasco en ruïnes. Motiu pel qual podríem titular la ruta com la dels somnis inacabats.

La Presa del Gasco roman en ruïnes des del 14 de maig de 1799 una tempesta va acabar amb ella. I les casualitats ha fet que ara, la tempesta Filomena, ens la vista tota de blanc.

Cal remarcar que aquesta Presa i el seu entorn vol ser protegida per la Comunitat de Madrid declarant BIC (Bé d’Interès Cultural) pel que aquesta obra va significar durant els regnats de Carles III i Carles IV. Els que van posar en marxa la que anava a ser la presa més gran de món en la seva època.

Deixant la història a part, seguim la ruta creuant la presa i caminant per l’altre costat del riu Guadarrama. Està tot preciós i aquesta part ja és neu verge. Ningú l’havia trepitjat. Vam baixar cap a la llera del Guadarrama passant per una antiga construcció d’una casa que hi ha en ruïnes a la mateixa llera, amb intenció de pujar per un sender novament a la presa. Però sincerament. El camí està força difícil a l’estar els arbres caiguts per la neu. Amb el que intentem passar el Guadarrama … però ens passa el mateix i a la fi ens veiem obligats a donar la volta per l’altre costat fins a tornar a Molino de la Hoz.

Sincerament. Una increïble ruta nòrdica amb raquetes i grampons que sense cap dubte … difícilment es podrà repetir perquè una nevada d’aquest tipus … segurament mai es torna a produir.

Molino-Presa Gasco con raquetas de nieveMolino-Presa Gasco con raquetas de nieveMolino-Presa Gasco con raquetas de nieveMolino-Presa Gasco con raquetas de nieveMolino-Presa Gasco con raquetas de nieveMolino-Presa Gasco con raquetas de nieveMolino-Presa Gasco con raquetas de nieveMolino-Presa Gasco con raquetas de nieveMolino-Presa Gasco con raquetas de nieveMolino-Presa Gasco con raquetas de nieveMolino-Presa Gasco con raquetas de nieve

Video

Mapa

Total distance: 12019 m
Max elevation: 727 m
Total climbing: 506 m

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150