Entre els embassaments de Navacerrada i Santillana

Comencem la ruta des Becerril de la Serra. Hem escollit aquesta zona per ser tranquil·la i vam rodar amb la intenció de trepitjar neu … però tampoc sense més complicacions.

De seguida deixem el poble per sortir pels Tancats de la Calçada fins a creuar el Rierol de les Chorreras. On ens havíem a la dreta per rodar pel petit corriol a la banda de la carretera de l’Escorial, la M-623 en direcció a la rotonda del Berrocal-El Retamar.

Sortim per pista per creuar el Rio Navacerrada per un petit i improvisat pont i seguim per la Devesa de la Vila fins a creuar la carretera M-608, carretera de Cerceda-Moralzarzal.

Seguim per la Cañada Real Segoviana, per després desviar-nos pel Garriga de la Mina i seguint el curs del Riu Navacerrada ens havíem perimetrando el Prat Bover per després tornar a la Cañada Real Segoviana.

Creuem la M-607 i seguim per la Canyada fins que aquesta girar a l’esquerra i nosaltres mantenim direcció pel Cordel Font les Llebres.

Després ho vam abandonar també, amb un gir a l’Esquerra per baixar per Cordel de Sant Samburriel i Navalcollados, que entre pista i corriols ens porta a l’Embassament de Santillana, també conegut com Pantà de Manzanares el Real.

Toquem lleument Manzanares el Real i vam sortir per la Colada de Mataelpino. Passant per la Porta de la Pedriza i l’Ermita de Sant Isidre. I seguim bugada amunt fins al poble de Mataelpino.

Sortim per la carretera M-617 pel sender lateral fins a la rotonda de la Urbanització Vista Real. Després seguim pel Camí de l’Dit, GR-10. Tram on podem trepitjar nou fins a arribar a port on novament creuem la M-617 per arribar a Coll de Caps, 1.201 msn i veure el Pantà de Navacerrada.

Vam rodar un tros per la seva sender fins arribar a la seva presa i baixar directes a el poble de Becerril de la Serra. El nostre punt d’inici.

Entre los embalses de Navacerrada y SantillanaEntre los embalses de Navacerrada y SantillanaEntre los embalses de Navacerrada y SantillanaEntre los embalses de Navacerrada y SantillanaEntre los embalses de Navacerrada y SantillanaEntre los embalses de Navacerrada y SantillanaEntre los embalses de Navacerrada y SantillanaEntre los embalses de Navacerrada y SantillanaEntre los embalses de Navacerrada y SantillanaEntre los embalses de Navacerrada y SantillanaEntre los embalses de Navacerrada y Santillana

Video

Mapa

Total distance: 34125 m
Max elevation: 1221 m
Total climbing: 623 m

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150