Les Forgues d’Orlu – Ax Les Thermes

Aquesta ruta comença a les antigues Forges d’Orlu, sota la Dent d’Orlu al Pirineu Frances. I recorrerem el senderó de la banda sud de l’Oriège, que és un riu al sud-oest de França, al departament de l’Arieja, França.

Iniciem la ruta a l’aparcament, a 912 msnm i anem a visitar la cascada de l’Oriège. Un lloc idíl·lic per la seva boscos, ponts i recorregut de el riu, tot això cobert de molsa verda que ha suportat perfectament l’estiu.

Seguim les marques de la sendera (groc i vermell) en direcció aigües avall i des que vam creuar el riu Oriège a la zona de va iniciar, caminarem pel marge dret de el riu i no el creuarem fins arribar a Ax les Thermes.

Passegem gaudint del paisatge ja que no té cap complicació, però si gaudir molt de l’entorn i aviat arribem a Orlu. És la primera petita població que ens trobem i on ens unim a GR 107 Camí dels Bons Homes, encara que en sentit invers.

Seguim pel sender i camí de vegades, fins que ens trobem amb la petita població d’Orgeix, Patrimoni cultural de l’Occitània, i fàcilment reconeguda pel seu pont i església Notre Dame de la Visitation.

Seguim endavant i a la sortida de la vila Orgeix, veiem la presa que es va aixecar el 1941 per a la central hidroelèctrica i va generar el Lac de Campauleil davant el Château d’Orgeix. ¡Precioses vistes!

Seguim endavant i ja arribant a Ax les Thermes creuem el riu per entra a li poble, però abans ens vam parar a veure una de les seves sortides d’aigües termals que desemboquen directament a l’Oriège.

És una ruta senzilla, sense cap dificultat però que val la pena per entorn natural i el magnífic enclavament geogràfic que té. Observar que no és circular amb el que es necessita suport per recuperar els cotxes o desfer camí.

Les Forges d'Orlu - Ax les ThermesLes Forges d'Orlu - Ax les ThermesLes Forges d'Orlu - Ax les ThermesLes Forges d'Orlu - Ax les ThermesLes Forges d'Orlu - Ax les ThermesLes Forges d'Orlu - Ax les ThermesLes Forges d'Orlu - Ax les ThermesLes Forges d'Orlu - Ax les ThermesLes Forges d'Orlu - Ax les ThermesLes Forges d'Orlu - Ax les ThermesLes Forges d'Orlu - Ax les ThermesLes Forges d'Orlu - Ax les ThermesLes Forges d'Orlu - Ax les Thermes

Video

Mapa

Total distance: 12177 m
Max elevation: 936 m
Total climbing: 249 m
Total time: 02:50:45

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150