El Cor de la Selva d’Irati

Sortim des de l’aparcament de Les Cases d’Irati a Ochagavía, Navarra. Amb intenció de visitar La Selva d’Irati en el moment de la caiguda de la fulla. On tot es tenyeix de colors de tardor.

I és que no es per menys. Ja que la Selva d’Irati és la segona fageda-avetar més extens i millor conservat d’Europa, després de la Selva Negra d’Alemanya.

I iniciem la caminada pel sender GR-T9 en direcció Nord cap a la Cascada del Cubo. Una mica més endavant comencem la pujada cap a Lizardoia pel Sender entre mig de bosc de la Selva d’Irati. Arribem després de la forta pujada al mirador de Lizardoia de 1.198 msnm.

Seguim ruta baixant pel Kontrasario fins a la pista de la Regata Ugazagia i ja tocant frontera amb França, arribem a la Muga fronterera 225 i al Pont de la Cuestión sobre el riu Egurgoa.

Tanquem el circuit pel GR-11 que contorneja l’embassament d’Irabia. Quan arribem a la Casa Forestal de l’embassament agafem el SL-NA 63A Sender del Bosc Zabaleta que ens porta a l’aparcament de les Cases d’Irati.

I per concloure aquesta magnifica caminada. Ho fem al bar de Les Cases d’Irati amb un magnífic menjar.

Recomanacions: Aneu en compte si voleu visitar la Selva d’Irati, els dies més senyalats de la caiguda de la fulla. Des de mitjans d’octubre a principi de novembre tenen control d’accessos, cost i limitacions

El corazón de la Selva de IratiEl corazón de la Selva de IratiEl corazón de la Selva de IratiEl corazón de la Selva de IratiEl corazón de la Selva de IratiEl corazón de la Selva de IratiEl corazón de la Selva de IratiEl corazón de la Selva de IratiEl corazón de la Selva de IratiEl corazón de la Selva de IratiEl corazón de la Selva de IratiEl corazón de la Selva de IratiEl corazón de la Selva de IratiEl corazón de la Selva de Irati

Video

Mapa

Distància total: 19.61 km
Altitud màxima: 1332 m
Ascensió total: 823 m
Total time: 05:03:16

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150