Desert de Tabernas

Comencem la ruta des del poble d’Almeria de Gàdor. Creuem el Riu Andarax i girem a l’esquerra passant per la Torre fins a arribar a el meandre de la Calderona on vam començar a pujar deixant a baix el poble de Santa Fe de Mondújar. Vam pujar cap a La Creu i creuem la via de tren per Els Turons.

Entrem a la Rambla del Gérgal on rodar per ella es fa de vegades pesat i difícil amb tanta sorra acumulada. Arribem quilometres amunt als Masos de l’Romero on ja abandonem a la rambla.
Creuem novament la via de tren per l’antic baixador de Font Santa. Seguim pujant, amb precioses vistes de l’Desert de Tavernes, cap al Turó de l’Guixot Alt de 662 msnm. Aquest és sense cap dubte el punt més bonic de la ruta per la seva colors i escenari de el Desert de Tavernes.

Vam baixar cap a la Majada de Carrizalejo, i seguim avança per desviar un moment i fotografiar-nos al costat de el mal anomenat Arbre de Conan, de la pel·lícula “Conan, el Bàrbar”. Arbre que s’ha fet famós per una notícia falsa ja que aquest arbre mai va estar col·locat aquí. Es creu que va ser en serra de el Cap de Gata o Serra Alhamilla. En qualsevol cas, aquest arbre és d’atrezzo i si correspon a el rodatge de la pel·lícula ‘L’arbre de l’penitent’ (José María Borrell, 1999).

Avancem per la Rambla de l’Lanujar i posteriorment ens unim a la Rambla de Tavernes. Que ja ens va acompanyant de baixada, però no per això un rodatge còmode, cap al nostre final de ruta.

Ens desviem i vam sortir de la rambla en el Mas de l’Filó ja que ens cansem d’ella i intentem escurçar cap al Mas de les Pedres i des d’allà ja vam tancar la ruta cap al poble de Gádor on la vam iniciar.

Desierto de TabernasDesierto de TabernasDesierto de TabernasDesierto de TabernasDesierto de TabernasDesierto de TabernasDesierto de TabernasDesierto de TabernasDesierto de TabernasDesierto de TabernasDesierto de TabernasDesierto de TabernasDesierto de TabernasDesierto de Tabernas

Video

Mapa

Total distance: 39010 m
Max elevation: 651 m
Total climbing: 1041 m

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150