Desert de Gorafe

Sortim amb bici des de les mateixes coves on ens allotgem, Casa Cueva El Torriblanco. Tot un luxe en una cova!

Després de contemplar les vistes de i la vall de Riu Gor des de la terrassa dels Plans de l’Cocón vam començar a rodar cap a les Cases de l’Cocón i continuem pel Camí de l’Bácor fins a la fotografiada Casa del’Desert. Aixecada com a prova de vidre de l’empresa Guardian Glass, i coneguda per haver-se allotjat famosos i ser l’escenari de rodatge de la cinquena temporada de ‘Black Mirror’.

Arribem fins a la punta de la Majada de Macimbrana per gaudir en tota la seva esplendor d’el colpidor paisatge caracteritzat per les capritxoses formes que l’erosió ha edificat: relleus a ‘badlands’, també anomenades ‘males terres’ per l’aridesa i el caràcter abarrancado que presenten.

Desfem camí per una pista que discorre per la Lloma dels Pins paral·lela a la Rambla de el Pollastre. Arribem al cim de la Lloma dels Pins de 818 msnm des d’on ontemplamos la immensitat de l’Desert de Gorafe i els seus majestuosos colors càlids. A el fons de poden veure l’Embassament de l’Negratín i Desert de Els Coloraos, que deu el seu nom a la color predominant en les formacions geològiques de les seves terres argiloses.

Continuem ruta baixant amb compte ja que la rosada havia humitejat la primera capa d’argila i ens feia difícil l’rodar sense adherència algun. I arribem a l’tallat de la Rambla dels espais amples sota la Lloma de les Eugues on es veuen aquestes precioses parets ja de el Desert dels Coloriu. Seguim després per la rambla fins agafar la pista de l’Camí dels Camps Mones. Avancem i vam passar per les Coves de la Meseta i la Cova Corominas. Continuem passant per les Coves i Majada de les Culebras, la Creu de l’Apolo i la Canyada de la Veniana baixant a la fin a el Mas de la Vega on ja per la carretera arribem a el Poble de Gorafe. Però encara ens queda la pujada!

Carretera amunt arribem a el Parc Megalític de Gorafe. Ara ja estem a l’altura final. En plena terrassa de la vall de Riu Gor. Ja només ens queda rodar fins als Plans de l’Concón i la nostra casa cova.

I que millor manera de tancar el dia que amb un vi local davant la posta de sol i preparant una barbacoa!

Desierto de GorafeDesierto de GorafeDesierto de GorafeDesierto de GorafeDesierto de GorafeDesierto de GorafeDesierto de GorafeDesierto de GorafeDesierto de GorafeDesierto de GorafeDesierto de Gorafe

Video

Mapa

Distància total: 46.05 km
Altitud màxima: 1106 m
Ascensió total: 1076 m
Total time: 04:56:00

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150