Collada Verda – Sender del Verat

Des de Vilallonga de Ter pel camí de l’Euga quasi tot ciclable i ombrívol, molt maco fins a tocar de La Roca. Després agafem un tram d’asfalt cap a l’Abella i passat el poble on hi ha fonda toca una pista enporlanada amb rampes dures i molt dures que puja a la Collada Verda pel Pla de Satlla.

Passat Collada Verda fem quasi mitja volta i fem 4Km de pujada suau per la pista poc fressada del Ventolà Vell i que puja més dret cap en ziga-zaga cap a la pista nova des del pla de Fontllarga fins la collada Fonda on deixarem la pista.

Baixada des de la collada Fonda per un sender preciós boscà i quasi recte. Comença ràpid i maco i a mida que baixem s’embruta una mica pels xaragalls i alguna pedra, però no és pas difícil. Talla la pista dues o tres o quatre vegades fins que hem d’agafar-la per acabar el descens ràpid de frens cremats fins a Vilallonga i el bar de la Piscina.

La pista està molt polsosa ja que hi passen força remolcs carregant la llenya des de Fontllarga on han arranat el bosc perquè els arbres estaven malalts segons ens han dit.

Collada Verda - Sender del VeratCollada Verda - Sender del VeratCollada Verda - Sender del VeratCollada Verda - Sender del VeratCollada Verda - Sender del VeratCollada Verda - Sender del Verat

Video

Mapa

Distància total: 17.8 km
Altitud màxima: 1727 m
Ascensió total: 779 m
Total time: 03:16:55

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150