Cerro De La Osera i Monte Cuesta Blanca

Comencem el nostre recorregut des de l’Urbanització de Les Cuestas de Galapagar, agafant inicialment la pista per després endinsar-nos en senders que ens portaran a pujar al Cerro de la Osera. Abans d’arribar a la cima, creuem el rierol de la Ventilla i enfrontem l’última i pronunciada pujada.

El Cerro de la Osera, amb una altitud de 841 metres sobre el nivell del mar, exhibeix una geologia antiga i desgastada, coberta en la seva totalitat per boscos de pins. A més de la seva característica geològica, aquest turo també és conegut per albergar les antigues mines de la Osera, un jaciment hidrotermal de coure situat a la seva vessant oest.

Descendim fortament fins a agafar una sinuosa pista que creua el Rierol de la Vinatea, i ens porta a la pujada pel Camí de les Vinyes, passant per una casa abandonada. Continuem el nostre trajecte per la Cañada del Retamar en direcció al Cerro del Paredón, que arriba als 841 metres sobre el nivell del mar, i després ens apropem als imponents blocs de granit de la Cuesta Blanca, que s’eleva fins als 891 metres sobre el nivell del mar.

Tornem de forma circular per senders cap a la Cañada del Retamar, girant cap al Camí de Villanueva del Pardillo. No obstant això, optem per mantenir-nos en paral·lel a aquest camí a través de senders, afegint així un toc més pintoresc i divertit al nostre recorregut.

Finalment, acabem la nostra ruta tornant al punt de partida, l’Urbanització de Les Cuestas a Galapagar, tancant així el nostre recorregut.

Cerro De La Osera y Monte Cuesta BlancaCerro De La Osera y Monte Cuesta BlancaCerro De La Osera y Monte Cuesta BlancaCerro De La Osera y Monte Cuesta BlancaCerro De La Osera y Monte Cuesta BlancaCerro De La Osera y Monte Cuesta BlancaCerro De La Osera y Monte Cuesta BlancaCerro De La Osera y Monte Cuesta BlancaCerro De La Osera y Monte Cuesta BlancaCerro De La Osera y Monte Cuesta Blanca

Vídeo

Mapa

Total distance: 9244 m
Max elevation: 891 m
Total climbing: 463 m
Total time: 02:37:32

Download Track

GPS-bttmania-tracks150