Canó de l’Aulència des de l’Aeròdrom

Comencem la nostra ruta a l’aparcament del Camp d’Ultralleugers de Villanueva del Pardillo, conegut també com l’Aeròdrom de Villanueva del Pardillo. El nostre recorregut comença pujant per l’antiga pista d’asfalt, coneguda com Collada de la Venta de Sant Antoni o camí dels Toconals, fins a arribar al creuament del Mirador de Madrid (km 3.0), el nom del qual es deu a raons que queden evidents per si soles.

En aquest punt, girem a l’esquerra per la Collada del Molí de Sopes, que ens porta a la Presa de l’Auència (km 4.6). Aquest riu madrileny és en gran part desconegut, malgrat brollar íntegrament dins de la Comunitat de Madrid. El seu curs s’estén per uns modestos 34 quilòmetres, des de Santa Maria de l’Alameda fins a Villanueva de la Cañada, on lliura les seves aigües al riu Guadarrama.

És sorprenent que aquest riu sigui tan poc conegut, tot i ser un dels principals proveïdors d’aigua potable per a la regió madrilenya, gràcies a l’embassament de Valmayor, el segon en capacitat de la comunitat autònoma. No obstant això, encara més desconegut és el Canó de l’Aulència, que es origina a la presa i s’estén al llarg de 3,5 quilòmetres. Mentre avancem per aquest cañón, podem sentir el remor de l’aigua i el cant dels ocells, i gaudir de la exuberant vegetació de ribera que l’envolta.

Abandonem la companyia del Riu Aulència en arribar al Molí del pont caigut (8,4 km). En aquest punt, girem a l’esquerra per la Collada de Cap Aguda, amb la intenció de completar la nostra ruta i tornar al punt de partida.

Cañon de la Aulencia desde el AerodormoCañon de la Aulencia desde el AerodormoCañon de la Aulencia desde el AerodormoCañon de la Aulencia desde el AerodormoCañon de la Aulencia desde el AerodormoCañon de la Aulencia desde el AerodormoCañon de la Aulencia desde el AerodormoCañon de la Aulencia desde el AerodormoCañon de la Aulencia desde el AerodormoCañon de la Aulencia desde el AerodormoCañon de la Aulencia desde el Aerodormo

Vídeo

Mapa

Total distance: 11793 m
Max elevation: 826 m
Total climbing: 451 m
Total time: 03:07:48

Download Track

GPS-bttmania-tracks150