Galapagar-Navalquejigo-Ermita del Cerrillo

Comencem la ruta per acomiadar el 2023 des de Galapagar. Sortim cap a la Dehesa Vieja pel Camí de Navalquejigo i passem per l’Alberg de Nuestra Señora de África. Més endavant, ens creuem amb l’àmplia Cañada Real Segoviana i seguim per la Colada que ens porta a Navalquejigo, un poble abandonat i ocupat avui en dia, però fundat al segle XI per diversos grups segovians que van arribar utilitzant la Cañada Real Segoviana.

A Navalquejigo podem veure les restes de la seva església que daten de l’Edat Mitjana, segle XIII. Lamentablement, es troba en runes, amb les cobertes i els murs caiguts. Desfem camí uns pocs metres i agafem la pista que voreja la finca davant de l’estació de Les Zorreras i que ens retorna a la Cañada Real Segoviana just a l’altura de l’Ermita del Cerrillo.

L’Ermita és molt coneguda pels galapagueños, ja que des de 1987 celebren aquí, cada segon diumenge de maig, la tradicional Romeria en Honor de Nuestra Señora de los Desamparados. Seguim endavant pel camí del Cordel de les Suertes Noves, vorejant la Urbanització de El Guijo i creuant la M-510 per arribar per senders a la Laguna del Toril.

I tornem a entrar a Galapagar per l’antiga Calçada Romana. Traçat des de Galapagar fins a Los Molinos i al Port de la Fuenfría. Aquesta va ser, potser, la més important en el nus de comunicacions de la Meseta Sud de la Hispània a l’època romana.

Tanquem el 2023 prenent alguna cosa al Sacramonte Gastrobar.

Galapagar-Navalquejigo-Ermita del CerrilloGalapagar-Navalquejigo-Ermita del CerrilloGalapagar-Navalquejigo-Ermita del CerrilloGalapagar-Navalquejigo-Ermita del CerrilloGalapagar-Navalquejigo-Ermita del CerrilloGalapagar-Navalquejigo-Ermita del CerrilloGalapagar-Navalquejigo-Ermita del CerrilloGalapagar-Navalquejigo-Ermita del CerrilloGalapagar-Navalquejigo-Ermita del CerrilloGalapagar-Navalquejigo-Ermita del CerrilloGalapagar-Navalquejigo-Ermita del Cerrillo

Vídeo

Mapa

Total distance: 13025 m
Max elevation: 927 m
Total climbing: 268 m
Total time: 03:01:43

Download Track

GPS-bttmania-tracks150