BTT Àvila – Escorial

Ens desplacem a Àvila en tren i vam iniciar la ruta des de la mateixa estació de tren de la ciutat castellanolleonesa en direcció a la carretera de l’Escorial, però agafem el primer desviament cap a l’esquerra pel Prat del Soto paral·lels a el Riu Chico i la seva posterior gir del Rierol de Tornadizos que ens porten al poble de Tornadizos d’Àvila.

Allà tornem a sortir a la carretera de l’Escorial, en algun tram paral·lels i a la fi vam rodar per ella fins a la cota màxima del dia, 1.330 msnm en el Turó de Castrejón. Després baixem pel Mollón recorrent la pista del Rierol del Mollón i que posteriorment ens porta a el Camí de Santiago del Sud-est o de Llevant (Etapa ES09a-21a.- De Cebreros a San Bartolome de Pinedes).

Passem pels pobles de Herradón i San Bartolomé de Pinedes, que a la seva sortida, a la zona de les Eres, abandonem el Camí de Santiago per orientar-nos cap al nostre destí, l’Escorial, per rodar pel Camí de Quintanar. En Doll Mingo ens vam creuar amb la Cañada Real Lleonesa, i seguim pel Camí de Quintanar, vam creuar el riu Becedas i arribem a Valdemaqueda, el nostre primer poble de ruta de la Comunitat de Madrid.

Seguir-nos per la carretera de Valdemaqueda fins a creuar el Riu Cofio. I després vam sortir a l’esquerra per rodar per la pista del Rierol de Valsequillo i que ens porta a Robledo de Chavela.

D’allí vam sortir pel GR 10 – De València a Lisboa, en el seu tram des de Sant Llorenç de l’Escorial a Pelayos de la Presa. I que bé podia haver estat la nostra ruta de tornada, però en el nostre cas ens desviem a l’altura de les vies de tren cap a Zarzalejo L’Estació. Per després recórrer la preciosa Calçada Romana que ens porta a l’Escorial. Passem per l’estació de tren de l’Escorial, que es pot usar per a reconnectar amb Àvila o altres destinacions. Però el nostre final era Sant Lorenzo de l’Escorial.

Bonica ruta de camins històrics. Calçada Romana, canals, Camins de Sant Jaume. Principalment pistera i rodadora. I tot i ser lineal, resulta practicable fàcilment amb l’ajuda del tren.

(Ruta realitzada en juny 2011).

BTT Ávila - EscorialBTT Ávila - EscorialBTT Ávila - EscorialBTT Ávila - EscorialBTT Ávila - EscorialBTT Ávila - EscorialBTT Ávila - EscorialBTT Ávila - EscorialBTT Ávila - EscorialBTT Ávila - EscorialBTT Ávila - Escorial

Video

Mapa

Total distance: 78844 m
Max elevation: 1330 m
Total climbing: 1862 m
Total time: 08:28:43

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150