Fermoselle-Arribes del Duero

Sortim des de la Posada Doña Urraca de Fermoselle on ens allotgem i comencem la ruta per aquesta zona Zamorana-Salamantina dels Arribes de Duero. Arrenquem rodant pel camí de la Aceña de la Cicutina, GR-14 Senda el Duero, més endavant arribem ala Cicutina baixant pel sender del vessant que ens porta a el pont de Sant Llorenç sobre el Riu Tormes i limiti provincial entre Zamora i Salamanca.

Ara vam rodar per Salamanca fins que tornem a creuar el Tormes, ja que, en aquest, el seu tram final, actua de límit provincial. I ens toca l’ascensió al Mirador del Somaero des d’on podem veure la Falla de la Pinta. Seguim fins Berrocal Noi i poc a poc vam arribar a Trabanca.

Sortim de el poble pel Camí del Contumero, que segueix sent el GR-14, cap al poble de Villarino dels Aires on fem una parada al Mirador del Duero i posteriorment al Mirador de la Falla. Des de tots dos, podem observar la zona dels Arribes de Duero, just en el curs de Riu Duero fent frontera entris Espanya i Portugal.

Abandonem el GR-14 que ens ha guiat fins aquí. I seguim de baixada cap al Paratge de Ambasaguas o Les Dues Aigües està localitzat en el límit fronterer amb Portugal, a nord-oest de la província de Salamanca i a sud-oest de la província de Zamora. Rep aquest nom per ser el lloc on el riu Tormes aboca les seves aigües al Duero.

Creuem el Tormes i tornem a entrar a la província de Zamora. Ens toca pujar la Barca de Marcuena, i ja sortim a la carretera de l’Embassament de Bemposta, format pel Duero.

Ja només ens queda pujar aguantant la calor de l’estiu cap al nostre punt de partida de Fermoselle.

(Ruta realitzada al juliol 2013).

BTT Fermoselle. Arribes del DueroBTT Fermoselle. Arribes del DueroBTT Fermoselle. Arribes del DueroBTT Fermoselle. Arribes del DueroBTT Fermoselle. Arribes del DueroBTT Fermoselle. Arribes del DueroBTT Fermoselle. Arribes del DueroBTT Fermoselle. Arribes del DueroBTT Fermoselle. Arribes del DueroBTT Fermoselle. Arribes del DueroBTT Fermoselle. Arribes del DueroBTT Fermoselle. Arribes del Duero

Video

Mapa

Total distance: 46408 m
Max elevation: 773 m
Total climbing: 1362 m
Total time: 05:13:02

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150