Vall d´Aran dia 6 – Vielha – Boca nord túnel

Sortim des de Vielha i més concretament del aparcament on donen la sortida a La Pedals de Foc, per encarar-nos en la que serà una llarga pujada de 12 quilòmetres tot passant per els bonics poblets de Gausac, Casau i Sant Per.

La pujada és tota per pista pel bell mig del bosc d´eth Sauvàs, la recompensa arriba un cop corones el punt alt de la sortida a 1.803m on pots albirar tota la vall de punta a punta. Un cop refets del cansament i de l´impacte visual, comença un descens, sinó és en principi molt tècnic, si que cal ser previsor doncs té un pendent considerable tot creuant eth Bòsc Nere. A mig descens la baixada si que es fa més tècnica fins arribar a la Bòrda de Sabatèr, on desprès d´un tram curt de pista ens deixa a tocar de la boca nord del túnel.

De nou encarem una pista que ens fa pujar suaument per guanyar alçada per encarar el GR-211-5, molt ràpid i fàcil de fer el corriol menys un tram amb moltes pedres soltes que casualment coincideixen amb el desnivell més pronunciat i considerable d´aquest tram. Una vegada deixem el GR, agafem un tram encimentat de baixada que ens deixarà a Vielha, on ens espera un merescut dinar i el punt i final de la sortida.

Vielha - Boca nord túnelVielha - Boca nord túnelVielha - Boca nord túnelVielha - Boca nord túnelVielha - Boca nord túnelVielha - Boca nord túnelVielha - Boca nord túnelVielha - Boca nord túnelVielha - Boca nord túnelVielha - Boca nord túnelVielha - Boca nord túnelVielha - Boca nord túnelVielha - Boca nord túnel

Video

Mapa

Distància total: 24.36 km
Altitud màxima: 1803 m
Ascensió total: 1051 m
Total time: 04:16:14

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150