Vall d´Aran dia 4 – Saut deth Pish – Còth de Varradòs

Una volta llarga amb trams de camí ral preciosos amb tendència a la baixada i la llarga pujada en dos trams consecutius al Saut deth Pish i coll de Varradós.

Sortim pel camí del Pont de Ressèc, passem de Tredòs i remuntem a Unha i Salardú, Gessa i Arties pel camí Ral GR-211 sender amb vistes i poca dificultat, molt maco per Garòs Casarill fins a Vielha.

Pel GR-211.1 i tram de Pedals d’Occitània deixem Vielha cap a Gausac i prenem un tram de sender ombrívol espectacular meravellós fins que creuem el riu i carretera cap Arròs per pujar la carretera estreta asfaltada transitada cap al Saut deth Pish.

Fins aquí hem fet uns 22 quilòmetres de baixada amb algunes remuntades curtes des de 1500m a 870m i ara ens toca una pujada dolorosa (pels cotxes i l’asfalt) en dos trams:
Primer els 11 quilòmetres i +800m cap el Saut deth Pish i després +500m més de pujada fins al coll de Varradòs, que està a 2050m, en quasi 7 quilòmetres de pista de muntanya espectacular que es fa dura per la distància acumulada ja que culminem amb 41Km de sortida a les cames. Pujada assolellada però fresqueta per l’alçada.

Del coll de Varradós a Bagergue baixada ràpida pistera de 9 quilòmetres, a Bagergue, i a partir d´aquí per la pista que també puja però més suaument uns quatre quilòmetres per remuntar escassos 300m de desnivell fins arribar a la carretera de Baqueira on iniciem el tram de baixada final fins al punt d’inici de la ruta inclòs el senderet dret i preciós que remata la sortida.

Video

Mapa

Distància total: 58.65 km
Altitud màxima: 2046 m
Ascensió total: 2108 m
Total time: 08:37:09

Relive

Track

GPS-bttmania-tracks150