Vall d´Aran dia 2 – Les Porcingles – Canejan

Sortim de l’aparcament de Les i ben aviat comencem la pujada en pista asfaltada. La pujada és constant, força ombrejada, poc transitada i poc més de 7 quilòmetres amb un 9,6% de pendent de mitjana, es va fent sense massa problema sense cap rampa matadora.

Cap el quilòmetres 2 hi ha el mirador sobre Les que ens permet fer un respir i una foto i seguir amunt sense refredar les cames.

Acabat l’asfalt la pujada se suavitza i entrem al bosc deth Borrut en una pista en bon estat i molt agradable de pedalar. Tenim uns 10 quilòmetres de pista boscana ondulada i suau per gaudir i relaxar-nos i després una baixada de 7 quilòmetres que comença en pista, segueix asfalt i passa pel refugi dera Honderia.

Atenció a la sortida a dreta cap a Porcingles: després d’un pont a la carretera agafem una pujada forta encimentada cap el poblet mig perdut al paradís.
Poc més de 2 quilòmetres de Porcingles a Canejan per un sender preciós que comença emboscat i frescal i cada cop té vistes més aèries sobre la vall de Toran a sota i la de Bausen al davant, en lleugera pujada.

A Canejan hi ha un parell de restaurants i és el punt d’inici del mític sender de baixada amb més de 20 revolts de mitja volta, empedrat, fàcil però molt molt divertit i una bona prova de frens. És un dels més interessants de l’Aran.

Ara ens queden 3.7 quilòmetres de Carretera perillosa que deixem sortint a esquerres pel pont d’era Lana i posteriorment 2 quilòmetres més pel camí planer i carrers de Les i el punt d’inici i final de la sortida.

Mapa

Distància total: 34.01 km
Altitud màxima: 1400 m
Ascensió total: 1092 m
Total time: 06:06:13

Relive

Track

GPS-bttmania-tracks150