Vall d´Aran dia 1 – Banhs de Tredòs

Baixem des de Baqueira on tenim l´apartament cap a Tredòs per un camí empedrat i dret del Pont del Ressec i just abans del poble enfilem per sender dret cap a la pista asfaltada i molt concorreguda cap els Banhs de Tredòs. Remuntem la vall d’Aiguamòg per asfalt amb vistes al Montardo fins arribar a l’aparcament.

Enfilem la pista cap el Pretiu dera Montanheta. Al fons de la vall s’acaba el recorregut dels taxis en el sender cap al refugi de Colomers, on comença la tranquil·litat i la pujada forta i assolellada, Remuntem l’esquerra de la vall de l’Aiguamòg en quasi 2 quilòmetres durillos fins que la pista suavitza i la vista s’obre fins a Beret, el Marimanha, alt Aran …….

Baixem per pista ràpida a Prüedo i agafem el camí de l’aigua (planer) cap a Montcasau. Els darrers 400m són per sender NO CICLABLE però paga la pena pujar al llac arrossegant la bici o deixar-la aquí un moment.
Des del llac (presa) de Montcasau decidim baixar pel GR i és un infern no ciclable d’un Km i 150m de desnivell que es pot evitar tornant per on hem vingut. Baixem fins el creuament de pistes i hem de remuntar de nou 150m desnivell fins tornar a Prüedo on reprenem el camí planer de l’aigua cap avall.

Menys de 2 quilòmetres i estarem en un sender preciós, planer i aeri amb dos túnels, són prou curts i ciclabes que es poden fer sense llum. Per baixar fins a Salardú trobem algun tram tècnic i enllacem amb els descensos d’Enduromies, pels clots de Mont Romies, on podrem triar descensos amb diferents dificultats tots preciosos i ben arreglats.

Parem a fer un mos a Salardú i remuntem cap a Tredòs per retrobar el caminet dret i empedrat que ens remata fins arribar de nou a Baqueira.

Vall d´Aran dia 1 - Banhs de TredòsVall d´Aran dia 1 - Banhs de TredòsVall d´Aran dia 1 - Banhs de TredòsVall d´Aran dia 1 - Banhs de TredòsVall d´Aran dia 1 - Banhs de TredòsVall d´Aran dia 1 - Banhs de TredòsVall d´Aran dia 1 - Banhs de Tredòs

Video

Mapa

Total distance: 37145 m
Max elevation: 2132 m
Total climbing: 1381 m

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150