Valdemanco – Senders i Trialeres

Sortim des de Valdemanco, situat al nord de Madrid, en una petita vall al sud-oest dels Turons de la Cabrera, a la Serra de Guadarrama.

Vam rodar, jugant entre els senders, pistes i lloses de granit, passant pel Castillejo i la Zarzosa per passar sota la via de ferrocarril Madrid-Burgos que actualment no té servei de viatgers i donar la volta al Lanchar del Pajarito.

Seguim per preciosos corriols cap a la llacuna de Navalengua i l’Estació de Bustarviejo – Valdemanco. Vam rodar pel lateral de la via i passant pel viaducte de 26 m d’alçada i 11 arcs de la via del tren, per després ficar-nos al túnel del Ganxo Bajero.

Girem pels barracons que van formar part de la repressió per a la redempció de penes. Destacament Penal de BUSTARVIEJO 1944 -1952. Sens dubte un lloc per reflexionar i visitar. Seguim endavant pel camí de les Vinyes i de seguida tornem novament gaudint de senders per passar al costat de les ruïnes del Molí Bajero, fins a passar sota el viaducte de la via del tren que abans havíem passat per sobre.

Passem per les impressionants pedreres de granit girant després cap als Navazales on vam passar el Rierol de Gargüera i per trialeres ens porten a Navalafuente, per sortir del poble pel camí de Miraflores, per girar aviat pel Camí Baix de les Vinyes i que per senders ens torni a creuar el Rierol de Gargüera. Tornem a Penya Rossa i vam passar per les impressionants pedreres de Granit de Los Navazales. Seguim entre senders divertits paral·lels al Rierol de Albalá i les pedreres de granit abandonada fins a donar la volta en ele Sacedón.

I ja només queda tornar a Valdemanco, però de pujada. Tot i que no es fa pesada pel meravellós paisatge.

Sens dubte una magnífica ruta plena de senders i alguna trailera fàcil, pel nord de Madrid, en una petita vall al sud-oest dels Turons de la Cabrera, a la Serra de Guadarrama.

Valdemanco - Senderos y TrialerasValdemanco - Senderos y TrialerasValdemanco - Senderos y TrialerasValdemanco - Senderos y TrialerasValdemanco - Senderos y TrialerasValdemanco - Senderos y TrialerasValdemanco - Senderos y TrialerasValdemanco - Senderos y TrialerasValdemanco - Senderos y TrialerasValdemanco - Senderos y TrialerasValdemanco - Senderos y TrialerasValdemanco - Senderos y Trialeras

Video

Mapa

Total distance: 32568 m
Max elevation: 1172 m
Total climbing: 813 m

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150