Canencia, bedolls i teix

Preparats per fer una altra de les nostres caminades. Sortim des del Port de Canencia. Lloc fàcilment accessible, però amb la particularitat que és el punt alt de la ruta. Amb el que la primera part va a ser tot baixada i la segona … ja us ho podeu imaginar! Però bé. El recorregut és preciós, veurem els esplèndids pinedes del Pi vermell de Valsain, el petit abedular del Rierol del Sestil del Maíllo i un preciós teix de 500 anys d’antiguitat. I a més la dificultat tècnica és escassa.

Com deia, vam iniciar el camí des del Port de Canencia pel PR-28 que ens baixa al Poble de Canencia, però ja gairebé a baix prenem el desviament cap a l’esquerra que ens porta a passar el Rierol del Sestil del Maíllo just al Pont del Vadillo. Aquest és el punt més baix del dia, encara que no la meitat exacta de la ruta.

Iniciem la pujada pel sender que ens porta al Coll Cimero. I seguim fins creuar-nos amb el Rierol del Sestil del Maíllo. El descencemos pel sender que hi ha al seu marge dret contemplant la petita comunitat de bedolls que el protegeixen fins que vam arribar a l’encreuament de la carretera M-629, just al Pont de la Passada, que puja al Port de Canencia. Nosaltres generem una “O” per ascendir novament i contemplar el preciós exemplar del Tejo anomenat “El teix de la senda” que ha sobreviscut més de 500 anys a l’explotació de la zona. El seu preciós tronc el formen altres teixos agrupats entre si donant un perímetre de tronc de 4.10 m i una copa de 15 m de diàmetre. Tot això fa que aquest nomenat i protegit com a AS (Arbre Singular) per la Comunitat de Madrid. Prenem les fotografies de rigor i seguim camí amunt per la senda senyalitzada com “Senda Verda del Arroyo del Sestil del Maíllo i el vessant de Mojonavalle” fins arribar a “Mirador de la Chorrera Mojonavalle” des comte podem contemplar la impressionant cascada de trenta metres que forma el naixement de les aigües del Rierol del Sestil del Maíllo.

Seguim camí amunt que ens porta al, ara mig abandonat, Centre d’Educació Ambiental. I des d’allà, ja pel GR10.1 tornem al Port de Canencia. El nostre lloc de partida.

Bonica ruta per fer fàcilment tot l’any i fins i tot en ple estiu per ser tot el seu recorregut en ombra.

I que millor manera de tancar la caminada que amb unes cerveses i menjar a Bar – Restaurant El Carillón del cuidat poble de La Garganta de los Montes

Video

Mapa

Total distance: 15672 m
Max elevation: 1579 m
Total climbing: 623 m

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150