Senders de Villarejo de Salvanés

Sortim des del Castell de Villarejo de Salvanés i per pista ens dirigim cap a les Cadenes i el Sabata per on vam passar l’A-3 sota un petit pas inferior.

De seguida vam començar amb els senders, però ens adonem que avui no era el dia de rodar per aquesta zona. La gelada de la nit ha humitejat aquest terreny argilós i en les zones d’ombra el rodar es posava complicat. Tanmateix, i amb l’esperança … que no arriba a tot el dia, seguim endavant.

Passem per la Canyada de l’Manchón i baixem a la sendera de l’Ojuelo creuant el Rierol de la Veguilla i la carretara M-317 entrant a la Urbanització de Valdeperales. A la fin d’ella rodem pel sender de el Barranc de la Lloba.

Seguim endavant per senders cap a l’antiga mina de la Cañada Profunda i baixem pel Turó de la Valdezarra. Continuem paral·lels a l’Rierol de Morata fins a agafar la forta pujada de l’Camí de la Ratlla de el Bosc.

Quan vam arribar a el mirador de les petites podem contemplar el poble de Sant Andreu de Llavaneres a la Vall de el Riu Tajuña. Vam baixar cap al i girem cap a l’Ermita de Sant Isidre i vam passar l’A-3 per sota al costat de el Riu Tajuña.

Continua pel camí de les Peñuelas fins a l’encreuament de la M-228 que l’agafem en direcció Villarejo de Salvanés. Més endavant la deixem per continuar paral·lel a ella i a l’Rierol Valdecañas.

Quan vam arribar a l’altura del Rierol de Valdolavo el prenem cap amunt. No és un terreny ciclarle amb el que igual us recomano que no acabeu la ruta per aquest rierol. Tot i que no és impossible de fer i les seves goles són precioses. Al final sortim de per la Cuesta de la Marquesa i el Analejo. Vam rodar fins al cim de penyes Grosses de 796 msnm, cota màxima de la ruta, i després ja vam baixar planejant cap Villarejo de Salvanés.

Com us he dit abans. El resultat ha estat una sortida dura i pesada pel terreny argilós. Però a la primavera o tardor pot ser precís.

Però a la fi sempre et recordes del millor i esborres el pitjor … i per això ens va ajudar el menjar al Restaurant la Tercia.

Senderos por Villarejo de SalvanésSenderos por Villarejo de SalvanésSenderos por Villarejo de SalvanésSenderos por Villarejo de SalvanésSenderos por Villarejo de SalvanésSenderos por Villarejo de SalvanésSenderos por Villarejo de SalvanésSenderos por Villarejo de SalvanésSenderos por Villarejo de SalvanésSenderos por Villarejo de SalvanésSenderos por Villarejo de SalvanésSenderos por Villarejo de SalvanésSenderos por Villarejo de Salvanés

Video

Mapa

Distància total: 36.94 km
Altitud màxima: 781 m
Ascensió total: 885 m
Total time: 05:07:21

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150