Senderisme Valsaín – Vall de l’Eresma

És la primera sortida de Silvia després de dos mesos de reclusió per la seva operació de despreniment de retina. Per això escollim aquesta ruta per fer una caminada tranquil·la i suau per una zona fresca a la bora d’un riu i ombrívola. I que millor que anar als pinars de Valsaín i recorre la vall de l’Eresma.

Sortim des de l’aparcament que hi ha amb un entrada de la carretera CL-601, al km 127. Una mica més avall de l’Àrea Recreativa de la Boca del Asno.

Iniciem la sortida en direcció a Valsaín, envoltant les Penyes Perdigueras i baixant cap la Màquina Vieja, la primera Serradora de Valsaín que ara es troba dintre d’una finca privada. Seguim creuant la carretera CL-601 cap el Pont de Peñalara.

En aquest punt iniciem la lleugera pujada paral·lels al Rio Eresma. I descobrim per que aquest lloc rep el nom de Les Pesqueres Reials. Ja que, asseguren les cròniques, que Carles III pescava aquí els estius que va passar a la Granja. Ara poques truites poden quedar, però és molt recomanable passejar entre els pinars i falgueres.

Més amunt, descobrirem el pont de Navalacarreta, una obra amb tres ulls de diferent grandària, un d’ells encegat i un altre situat fora de l’actual llera del riu. Ha prestat servei a l’antic camí de Madrid, predecessor de l’actual carretera del port de Navacerrada, projectada per Juan de Villanueva en 1778.

Poc a poc, pujant lleument arribem a la Boca de l’Asno on ja s’escolta el soroll de la seva Àrea Recreativa. En aquest punt tornem a creuar la carretera CL-601 i per l’altra banda de la mateixa tanquem la ruta fins el punt de sortida.

Bonica i tranquil·la ruta per un paratge que ja pel 1.700 havia triat la Reialesa com a lloc d’estiueig. Però el més important ara, és que Silvia es va retrobar amb la muntanya després de la seva operació de despreniment de retina.

Senderimo Valsain - Valle del EresmaSenderimo Valsain - Valle del EresmaSenderimo Valsain - Valle del EresmaSenderimo Valsain - Valle del EresmaSenderimo Valsain - Valle del EresmaSenderimo Valsain - Valle del EresmaSenderimo Valsain - Valle del EresmaSenderimo Valsain - Valle del Eresma

Video

Mapa

Distància total: 10.53 km
Altitud màxima: 1234 m
Ascensió total: 360 m
Total time: 02:32:21

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150