Senderes entre Talaies musulmanes

Ruta divertida i històrica ja que transcorre entre dues de les torres musulmanes de Venturada i el Vellón. Les talaies de la Marca Mitjana de la Serra de Madrid van constituir la frontera entre cristians i musulmans, i van ser aixecades entre finals del segle IX.
És una ruta plena de senders. Sortim des de Venturada i de seguida visitem la seva talaia. Seguim cap el rierol del Monte fins a la sortida on ens creuem amb la pista del Canal de El Atazar. Seguidament agafem nous senders de el rierol de la Solana fins arribar a l’ermita de San Blas per tornar a sortir al Canal. On més endavant tornem a entrar per conquerir després d’una forta pujada la Talaia del Vellón.

Posteriorment passem pels pobles del Molar, el Vellón i ja tornem a Venturada on tanquem la ruta amb un bon pop a feira.
Ruta fàcil, però es fa lenta perquè la velocitat pels senders es baixa i en l’època de l’any que l’hem fet la vegetació està massa crescuda i es molt exfoliant!

Senderos entre Atalayas musulmanasSenderos entre Atalayas musulmanasSenderos entre Atalayas musulmanasSenderos entre Atalayas musulmanasSenderos entre Atalayas musulmanasSenderos entre Atalayas musulmanasSenderos entre Atalayas musulmanasSenderos entre Atalayas musulmanasSenderos entre Atalayas musulmanasSenderos entre Atalayas musulmanasSenderos entre Atalayas musulmanasSenderos entre Atalayas musulmanasSenderos entre Atalayas musulmanasSenderos entre Atalayas musulmanasSenderos entre Atalayas musulmanasSenderos entre Atalayas musulmanas

Video

Mapa

Total distance: 42952 m
Max elevation: 935 m
Total climbing: 1159 m
Total time: 05:28:52

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150