Parc Natural da Serra da Estrela – Ruta dels Llacs – Covão dos Conchos

Iniciem la ruta des de dalt de el Parc Natural de la Serra de la Estrela a Portugal. I més concretament des de l’aparcament de l’Lagoa Comprida.

Recorrem tota la seva longitud per la pista, deixant el llac sempre a la nostra dreta. Fins que ha comencem a baixar per la mateixa pista i ens gira cap a l’esquerra cap al llac Barragem 2 Conchos. Famós per la seva forat.

El misteri del forat del Covão 2 Conchos, no és més que desguàs del complex hidroelèctric de la Serra de l’Estrella, fet per l’home construït amb granit i ciment, allà per 1955 quan es va fer la presa, per conduir l’aigua 1,5 km fins a la ciutat de Lagoa.

I aquí comença la segona part de la ruta. Part que els excursinista no sol fer ja que fins aquí podríem dir que és lloc de passeig. Però ara has de seguir rigorosament el sender senyalitzat per fites. I dit sender estar realment difícil perquè la vegetació d’escombres és molt alta en algun tram. Però que es pot fer i us convido a fer-ho.

I obrint-nos pas, avancem cap a la Lagoa Rodona, i la Laguna Seca, que ja us podeu imaginar que està seca almenys a final d’agost.

Després avancem ja més fàcilment fins arribar a la conducció d’aigua entre els llacs. Tot un luxe de passeig format per les lloses de la conducció, que s’agraeixen després d’haver estat apartant branques molt de temps.

Passem pel llac Corvao do Forno i observem el llac Corvao do Curral des de dalt. I seguint la conducció entre llacs ens porta a la carretera, just a l’pàrquing de l’Estany Comprida on vam iniciar la ruta.

 

P Natural da Serra da Estrela - Ruta de los LagosP Natural da Serra da Estrela - Ruta de los LagosP Natural da Serra da Estrela - Ruta de los LagosP Natural da Serra da Estrela - Ruta de los LagosP Natural da Serra da Estrela - Ruta de los LagosP Natural da Serra da Estrela - Ruta de los LagosP Natural da Serra da Estrela - Ruta de los LagosP Natural da Serra da Estrela - Ruta de los LagosP Natural da Serra da Estrela - Ruta de los LagosP Natural da Serra da Estrela - Ruta de los LagosP Natural da Serra da Estrela - Ruta de los Lagos

Video

Mapa

Total distance: 10758 m
Max elevation: 1687 m
Total climbing: 437 m
Total time: 04:13:01

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150