Montes Obarenes i els seus senders des de Sajazarra

Sortim des de el bonic poble de Sajazarra, La Rioja. I més concretament des de la Posada de Sajazarra. Un preciós lloc que no podeu deixar d’allotjar-vos si veniu per la zona.

Tracem una preciosa ruta plena de senders pel Parc Natural dels Montes Obarenes que formen part de la gran cordillera pirenaico-cantábrica. I son una barrera natural ideal per la producció vinícola de les DO Rioja Alta i Alavesa.

Pedalegem per pista en direcció l’Hacienda el Ternero i entrem a la serra pel Barranc de la Lucia abans de tocar el poble de Villalba de Rioja. Allà, girem cap la muntanya primer per pista i desprès ja comencem a assaborir els senders de la Peña Redonda, els Llanos i el Rellano fins el Monestir Yermo Camaldulense de Nuestra Señora de Herrera.

Seguim gaudint dels senders a prop del San Formenio i la Serna per tornar a Herrera. D’aquí ascendim per pista fins el Portillón girem i gaudim d’una altre sèrie de corriols per La Parada Vieja i la Charca on ens enfrontem a la pujada més forta i impossible de fer rodant. Però és curta i val la pena ja que al final torna a començar una altra sèrie llarga de corriols magnífics per darrera de les majestuoses Peñas de Gembres.

La baixada la fem per una trialera i corriols ciclables fins que anem arribant a la pista per on hem vingut i que ens porta a Sajazarra.

Magnifica ruta plena de senders pels Montes Obarenes des de Sazajarra i tancada amb un menjar riojano a l’Ochavo asador.

Montes Obarenes y sus senderos desde SajazarraMontes Obarenes y sus senderos desde SajazarraMontes Obarenes y sus senderos desde SajazarraMontes Obarenes y sus senderos desde SajazarraMontes Obarenes y sus senderos desde SajazarraMontes Obarenes y sus senderos desde SajazarraMontes Obarenes y sus senderos desde SajazarraMontes Obarenes y sus senderos desde SajazarraMontes Obarenes y sus senderos desde SajazarraMontes Obarenes y sus senderos desde SajazarraMontes Obarenes y sus senderos desde SajazarraMontes Obarenes y sus senderos desde SajazarraMontes Obarenes y sus senderos desde Sajazarra

Video

Mapa

Total distance: 37415 m
Max elevation: 850 m
Total climbing: 1280 m

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150