Castellcir-Collsuspina. Mil i un corriols!

Sortida amb una bona colla d’amics. 5 bicis normals, 3 bicis elèctriques i un gos atòmic.

La totalitat de la ruta es ciclable amb algun esglaò, pas de torrent o tronc que et fan baixar de la bici només puntualment.

Molts corriols començant només sortir de Castellcir, pujada dura al Castell de la Popa, però no la més difícil, sender boscà cap al Collet de la Rovira del Cerdans, baixada cap a Santa Maria a la Sauva Negra, sender preciós a la solella de Santa Maria, corriol de la baga de Pujalt i tram de pistes pel Pla de Castellar.

Hi ha 4 punts de pas que indiquen la variant que va a les antenes del Castellar per fer una baixada trialera cafre només apta per experts, el track no hi va.

Preciosos boscos i arribada a Collsuspina per fer un mos.

Portem uns 5 quilòmetres on predomina la baixada i després del Camí Ral entrem al meravellós sender del Toll i del torrent del Mal, pràcticament 7 quilòmetres de gaudi continu, sender boscós en baixada, travessem torrents, gorgs, racons perduts i alguna dificultat del tot assumible.

A l’hivern massa fangós en algun tram de camí però la bellesa dels corriols compensa més que de sobres.

El punt més baix és a la zona de la Fàbrega i El Vapor, vora la carretera de Castellterçol, podria ser un bon punt per començar i acabar si veniu en cotxe, per exemple al pont del Molí Nou. No us perdeu la Poua del Vapor, sorprenent per enorme, con la de la Vinyota.

Seguim per pista en una pujada suau fins la increïble masia d’Esplugues, una casa en una Bauma que ha estat habitada durant 1000 anys!! i amb pont romànic, un racó molt especial.

De nou encorriolats des del gual d’Esplugues fins la bauma de Fontscalents on abans rajava aigua tèbia, ara ni raja ni és calenta. Un senderol amagat ran d’aigua i el darrer plaer del dia. Travessem la riera per darrer cop i per pista fem 1.5 quilòmetres de pujada sota Vegetàlia fins la pista encimentada cap a Castellcir.

Castellcir-Collsuspina. Mil i un corriolsCastellcir-Collsuspina. Mil i un corriolsCastellcir-Collsuspina. Mil i un corriolsCastellcir-Collsuspina. Mil i un corriolsCastellcir-Collsuspina. Mil i un corriolsCastellcir-Collsuspina. Mil i un corriolsCastellcir-Collsuspina. Mil i un corriolsCastellcir-Collsuspina. Mil i un corriolsCastellcir-Collsuspina. Mil i un corriols

Video

Mapa

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/BttMania 2018 12-08 Castellcir_Collsuspina_mil_i_un_corriols_.gpx”]

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150