Els cims escurialenses

Ruta inspirada amb la Travessia de les Cumbres Escurialenses de San Lorenzo de El Escorial però amb alguna modificació.

La ruta surt a prop del Monestir i comença pel GR10 cap a la Silla de Felipe II. Es pot fer seguint el GR10. Però jo faig una petita desviació pels senders de l’Herreria. Finalment i ja pel GR 10 arribem al Collado de Entrecabezas, el pas entre les dues Machotas.

61Girem a l’esquerra per fer el primer pic. La Machota Baja o 3er Ermitaño (1.461 m). És sense cap mena de dubte el pic més escarpat del dia. Sobretot se vols arribar al seu punt geodèsic.

Baixem i desfem camí per atacar la Machota Alta o Pic del Fraile (1.417 m). Res de dificultat tècnica més allà de les fortes pujades.

Baixem cap el Puerto de la Cruz Verde amb intenció de fer el pic San Benito però a la Cruz Verde, on neix la pista, hi ha un cartell que dia Finca privada, prohibit el pas. I ho deixo. Continuo pel sender a prop de la carretera camí d’Àvila on es por veure restes de dos accidents de cotxes.

Arribem al terme de Robledondo on agafem la pista de pujada, que retallem sovint, cap al Cerro de la Cabeza (1.679 m) i que baixem però trialera amb pedres soltes fins el Puerto de Malagón.

Des d’allà iniciem la pujada cap a Abantos (1.753 m) que en el nostre cas estirem fins el pic per baixar després cap a la seva font i ja pel GR-10 baixem per les zetes fins l’embasament del Romeral on se’ns fa de nit.

Arribem a San Lorenzo de El Escorial de nit amb un ambient nadalenc total.

Bona ruta feta en solitari. Llarga (8.20h) i dura pel seu fort desnivell acumulat.

Las cumbres escurialensesLas cumbres escurialensesLas cumbres escurialensesLas cumbres escurialensesLas cumbres escurialensesLas cumbres escurialensesLas cumbres escurialensesLas cumbres escurialensesLas cumbres escurialensesLas cumbres escurialensesLas cumbres escurialensesLas cumbres escurialensesLas cumbres escurialensesLas cumbres escurialensesLas cumbres escurialenses

Video

Mapa

Total distance: 31016 m
Max elevation: 1754 m
Total climbing: 1665 m

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150