Lozoya. Embassament de Pinilla i Alts de l’Hontanar

Iniciem la ruta sortint des del poble de Lozoya que dóna, conjuntament amb el seu Riu Lozoya, nomena aquest precís vall de muntanyes madrileny.
Vam rodar perimetrando Embassament de Pinilla deixant-lo a la dreta per anar a buscar la seva presa. Passem pel petit pont de el Riu Lozoya, sota la presa i seguim perimetrando l’embassament entre prats i boscos de castanyers.

Quan vam arribar a la fi de l’embassament girem a la dreta per creuar el Riu Lozoya, al cap de l’embassament, i vam rodar cap a Pinilla de la Vall. Per després girar a l’esquerra i anar per la pista a el següent poble d’Alameda de la Vall. Allà ja girem a l’esquerra i encarem la Serra de l’Hontanar que serà el nostre següent destí.

La pujada és constant i l’única del dia. Es va fent. Però tot el desnivell de la ruta es genera per pista en tota la Majada de el Coix fins que ja arribes a el Refugi de la Majada de el Coix. En aquest moment sembla que ja ho tens tot fet, però no és així. Queda desviar per buscar la corda dels Alts de l’Hontanar. De seguida vam arribar al cim de l’Espartal de 1.731 msnm. Ara ens queda un parell de baixades i pujades entre els cims passant pel Coll de les Fonts i tornant a pujar a el Turó de l’Àguila de 1.661 msnm. Per ja si. Començar a baixar a el següent coll de la Font de l’Hontanar i baixar per un sender fins a la pista de La Potadilla per on vam baixar a la capçalera de l’Embassament de Pinilla, per on abans havíem passat i ara ens queda tancar el cercle del pantà fins arribar a nostre poble de sortida. Lozoya i gaudir de la seva restauració.

És una ruta fàcil de seguir en un lloc preciós i que amb la constant pujada et dona fons.

Lozoya. Embalse de Pinilla y Altos del HontanarLozoya. Embalse de Pinilla y Altos del HontanarLozoya. Embalse de Pinilla y Altos del HontanarLozoya. Embalse de Pinilla y Altos del HontanarLozoya. Embalse de Pinilla y Altos del HontanarLozoya. Embalse de Pinilla y Altos del HontanarLozoya. Embalse de Pinilla y Altos del HontanarLozoya. Embalse de Pinilla y Altos del HontanarLozoya. Embalse de Pinilla y Altos del HontanarLozoya. Embalse de Pinilla y Altos del HontanarLozoya. Embalse de Pinilla y Altos del HontanarLozoya. Embalse de Pinilla y Altos del HontanarLozoya. Embalse de Pinilla y Altos del Hontanar

Video

Mapa

Total distance: 35841 m
Max elevation: 1725 m
Total climbing: 889 m
Total time: 04:23:07

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150