Lagoa Comprida – Covão dos Conchos

I no podíem marxar d’aquí sense veure el meravellós forat negre del Covão dos Conchos per on es passen milions de litres d’aigua cada any!

Aquesta curiositat està situada al Centre Sud de la Serra da Estrela a Portugal. Es pots arribar en cotxe al punt de partida, el Lagoa Comprida. La seva presa es va projectar al 1910 i ha tingut successives ampliacions fins arribar a la que hi ha ara que pot albergar 14 milions de metres cúbics d’aigua.

Iniciem, la fàcil ruta, per la pista que segurament es va fer servir per la construcció de l’altra presa Covão dos Conchos. Es desnivell es petit i a estones es pedregós per l’acció de la climatologia i els pas dels anys.

Arribem en una hora al famós llac de Covão dos Conchos. Però inicialment no es veu forat del llac en lloc. I de fet has de passar la petita presa circumval·lant el llac i al final en una petita corba, no visible fins ara, apareix davant nostre el famós forat negre de 4,6 metres de diàmetre. És impressionant! Llàstima que el nivell d’aigua està a ran i no succiona res. Però diuen que quan passa aigua el soroll és ensordidor.

El misteri del forat del Covão dos Conchos, no és més que desguàs del complex hidroelèctric de la Serra de l’Estrella, fet per l’home construït amb granet i ciment, allà pel 1955 quan es va fer la presa, per conduir l’aigua 1,5 km fins a la ciutat de Lagoa.

Ara el forat està perfectament maquillat per la naturalesa i es un magnífic lloc per prendre fotos. Però segurament es més recomanable als mesos de primavera on es veu passa l’aigua.

Caminada Lagoa Comprida - Covão dos ConchosCaminada Lagoa Comprida - Covão dos ConchosCaminada Lagoa Comprida - Covão dos ConchosCaminada Lagoa Comprida - Covão dos ConchosCaminada Lagoa Comprida - Covão dos ConchosCaminada Lagoa Comprida - Covão dos ConchosCaminada Lagoa Comprida - Covão dos ConchosCaminada Lagoa Comprida - Covão dos ConchosCaminada Lagoa Comprida - Covão dos ConchosCaminada Lagoa Comprida - Covão dos ConchosCaminada Lagoa Comprida - Covão dos ConchosCaminada Lagoa Comprida - Covão dos Conchos

Video

Mapa

Total distance: 9071 m
Max elevation: 1702 m
Total climbing: 273 m
Total time: 02:26:39

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150