Valhelhas – Serra da Estrela

Fem una escapada a la Serra da Estrela, al centre de Portugal. I ens establim al petit poble serrà de Valhelhas i més concretament al hotel Soadro do Zezer. Lloc 100% recomanable amb especial menció a la seva restauració!

Iniciem la ruta rodant còmodament per pistes, sense molt desnivell acumulat, en zones de conreu fins que comença la pujada al poblet de Seixo Amarelo. Aquí podem contemplar les vistes i las horribles accions dels incendis.

Continuem sempre pujant voltant una cadena d’aerogeneradors per entrar ja al interior de la Serra da Estrela en zones més boscoses i gaudint de la vegetació (roures, pins, castanyers i falgueres).

Fem un gran cercle a l’interior de la meitat Nord-est de la Serra da Estrella encerclant valls. Amb la pujada final al punt de vigilància de Cabeço da Azinha on contemplem la grandària de la serra.

La baixa es directa al poble. La part final esta començant a cobrir-se les pistes per vegetacions per la seva falta d’us.

Vam finalitzar la ruta a les piscines fluvials de Velhelas menjant al seu bar.

Ruta llarga, però per un entorn i gent molt recomanables!

Valhelhas - Serra da EstrelaValhelhas - Serra da EstrelaValhelhas - Serra da EstrelaValhelhas - Serra da EstrelaValhelhas - Serra da EstrelaValhelhas - Serra da EstrelaValhelhas - Serra da EstrelaValhelhas - Serra da EstrelaValhelhas - Serra da EstrelaValhelhas - Serra da EstrelaValhelhas - Serra da EstrelaValhelhas - Serra da EstrelaValhelhas - Serra da Estrela

Video

Mapa

Total distance: 55551 m
Max elevation: 1238 m
Total climbing: 1434 m
Total time: 06:03:34

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150