Grampons: Sierra Nevada – Veleta

Iniciem la nostra ruta des de l’Edifici Prat Alt a Sierra Nevada. I vam pujar directes fins al telecabina de la Verge de les Neus. Passem pel i seguim pujant cap a La Verge de les Neus escurçant les corbes de la carretera i més o menys usant el camí de la Pujada al Pic del Veleta des de la Hoya.

Avancem sempre en pujada agafant la directa entre les corbes de la carretera que a mesura que pujàvem es perdia per estar coberta de nou i ser part de la zona d’esquí de Sierra Nevada.
Seguim pujant paral·lels a la pista vermella “El Àguila” i després la del “Tobogan”, però sempre paral·lels a el Camí de la Pujada al Pic del Veleta des de la Hoya.

Arribem a la fi del Telearrastre Zayas, on dona la volta. I des d’allà fem l’última forta pujada al Pic del Veleta de 3.398,68 msnm. Que és la quarta cim més alt d’Espanya darrere del Teide (Tenerife), Mulhacén (Sierra Nevada) i Aneto (Pirineus). Aquest últim tram el fem amb un fort vent i passant per algunes zones gelades, que tot en conjunt i la forta pendent, et desplaçaven perillosament de el lloc.

Finalment fem cim i agafats fortament a el Punt Geodèsic podem fer algunes fotografies.

La baixada és seguint gairebé els nostres passos. Encara pas un ensurt al patinar en una zona de fort pendent i plaques de gel. Surto acomiadat, amb la sort de en la caiguda trobar-me amb un sortint d’una pedra que aflorava sobre el gel a la qual em vaig poder agafar. Uf! Però excepte això. La ruta és genial i val la pena. Això sí! Anar ben equipats amb grampons, roba adequada i també recomanaria un piolet.

Crampones Sierra Nevada - VeletaCrampones Sierra Nevada - VeletaCrampones Sierra Nevada - VeletaCrampones Sierra Nevada - VeletaCrampones Sierra Nevada - VeletaCrampones Sierra Nevada - VeletaCrampones Sierra Nevada - VeletaCrampones Sierra Nevada - VeletaCrampones Sierra Nevada - VeletaCrampones Sierra Nevada - VeletaCrampones Sierra Nevada - VeletaCrampones Sierra Nevada - VeletaCrampones Sierra Nevada - VeletaCrampones Sierra Nevada - Veleta

Video

Mapa

Total distance: 17208 m
Max elevation: 3385 m
Total climbing: 2056 m
Total time: 06:15:43

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150