Caminada (Suïssa): Dornach-Gempenturm-Ermitage Arlesheim

Sortim des de Basilea, usant el magnífic transport públic amb què compta la ciutat, i anem amb tren a Dornach-Arlesheim des d’on vam començar la nostra ruta.

La vam iniciar pel Architektur-Pfad, un sender d’arquitectura Dornach Arlesheim mostra un llenguatge de disseny animat i divers. Veient entre altres Glashaus i Goetheanum.

Seguim pujant i ens aturem en les ruïnes de l’Castell de Dornach (Dorneck). Escenari de la Batalla de Dornach, el 22 de juliol de 1499 per tropes alsacianes en territori suís. Part de Guerra de Suàbia, últim gran conflicte militar entre l’Antiga Confederació Suïssa i la Casa d’Habsburg.

Seguim Endavant pel sender que finalment ens puja a la Gempenturm Tower. La torre té cinc pisos, té 28 metres d’altura, està feta d’acer i amb unes vistes de la regió de Basilea, Alsàcia, les muntanyes dels Vosges i la Selva Negra. Per tant, és una destinació popular per a excursions d’un dia a l’àrea metropolitana de Basilea. L’entrada a la torre és un franc suís.

Seguim cap a les dues altes antenes de telefonia que es troben a la banda de la torre Gemper i ja vam començar la nostra volta jugant de vegades amb el sender ViaSurpise 32 Dornach-Dornach.

Vam baixar per unes granges locals i girem cap als boscos de Arlesheim, un dels llocs de major biodiversitat en l’àrea de Basilea. La Reserva Natural “Ermitage” ha estat un objectiu prioritari de conservació de la natura durant molt de temps “Ermitage Arlesheim i el Castell Birseck”. Acabem en el seu llac a peus de el Castell Birseck.

Seguim creuant Arlesheimer i ja arribem a l’estació de tren de Dornach-Arlesheim, inici de la nostra ruta.

Switzerland Hiking Dornach-Gempenturm-ErmitageSwitzerland Hiking Dornach-Gempenturm-ErmitageSwitzerland Hiking Dornach-Gempenturm-ErmitageSwitzerland Hiking Dornach-Gempenturm-ErmitageSwitzerland Hiking Dornach-Gempenturm-ErmitageSwitzerland Hiking Dornach-Gempenturm-ErmitageSwitzerland Hiking Dornach-Gempenturm-ErmitageSwitzerland Hiking Dornach-Gempenturm-ErmitageSwitzerland Hiking Dornach-Gempenturm-ErmitageSwitzerland Hiking Dornach-Gempenturm-ErmitageSwitzerland Hiking Dornach-Gempenturm-ErmitageSwitzerland Hiking Dornach-Gempenturm-ErmitageSwitzerland Hiking Dornach-Gempenturm-ErmitageSwitzerland Hiking Dornach-Gempenturm-Ermitage

Video

Mapa

Distància total: 16.45 km
Altitud màxima: 772 m
Ascensió total: 692 m
Total time: 03:59:51

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150