Els secrets del Moianès

Amb els amics pedalaires hem fet una ruta que explora uns quants secrets del Moianès. Sortim des de Castellcir tot pedalant per senders fàcils amb molt pocs punts a peu. Només hi ha un tram força lleig després de Castellterçol que caldrà evitar si feu la ruta a l’hivern o amb pluja ja que es veu realment fangós i humit. Les pujades són quasi factibles per ciclistes entrenats i si són massa dures, com la pujada abans i després de la Popa és només durant molt pocs metres.

Un total de vint-i-dos senders, tres pujades fortes curtes i tres o quatre indrets molt concrets on hem de baixar de la bici per un esglaó puntual.

Visitem la bauma amb salt d’aigua de La Roca, passera de la Bassa de Castellcir, Castell de la Popa, Aljub, Coll, fageda i Font de la Sauva Negra, el sender Flow dels més divertits de la zona, basses blava i verda del Soler, el pont natural de pedra de Ca l’Escanyolit, la fageda de l’Espina i la seva font del Faig, riera de Sta Coloma, poua de les Berengueres que no sembla una poua, sender secret dels Gorgs de la M. de Déu, Balma de Fontscalents, mas balma d’Esplugues i el seu pont, font del Molí vell, (passem sense baixar a la font, bauma i poua de La Vinyota), poua del Vapor, rentador de la llana d’El Roquer, font de l’Àngel, Castellterçol, camp de futbol del Canuto, font de Sant Antoni, riera de Sant Quirze (únic tram lleig de la ruta a evitar de totes totes a l’hivern i en temps de pluja), represa de fusta de Cerverisses, aqüeducte i Teuleria de Puigdomènec, el congost (no hi pugem però hi ha el punt fàcil d’anar-hi, ens deixem la poua visitable i el camí del sot dels Oms, el Molí Nou del Bosc i el seu salt d’aigua, el borriquet de Can Sants i el sender de la costa del Molar, Pla de la Ferradura.

En fi, una ruta de 10, molt recomanable tenir en el palmarès btteru.

Video

Mapa

Distància total: 43.36 km
Altitud màxima: 929 m
Ascensió total: 1396 m
Temps total: 06:48:28

Relive

Track

GPS-bttmania-tracks150