Serra de Guadalupe – Cor de Villuercas

Sortim des del Poble de Guadalupe, Càceres. I més concretament, des del Santuari de La nostra Senyora de Guadalupe, per endinsar-nos en la Serra de Guadalupe pel Camí dels Ametllers perimetrando el Turó Pozuelo. En la seva cara de ponent, la Lloma d’Altamira, rodem pel camí de la Fuenfría entre castanyers i roures.

Tancat aquest cercle, baixem cap al Rierol de la Fuenfría per per pista dirigir-nos a la Lloma del Guindalejo passant al costat de la Finca de caça Sansol. Seguim per la pista fins trobem amb els senders del Geoparque Villuercas Ibores Jara. GR-118 Camí dels Jerònims i el més important de tots, el GR 119 – Via Romana XIX – Camí Reial de Guadalupe que ve des de Madrid i que ja ens acompanyarà fins al Santuari de La nostra Senyora de Guadalupe. El nostre punt de sortida i final de ruta.

Passem el Pont dels Àlbers, a l’altura de la carretera EX-118, que creua el Riu Ibor just a gairebé on el seu afluent el Rierol Gurujuelo. Seguim durant tota l’estona guiats per les marques dels GR 118 i 119 passant per la Gavia del Serrano i la Font del Barruntafrio fins a la cruïlla de l’Ermita del Humilladero on ens desviem a la dreta per la pista del Pic Villuercas per a uns metres més amunt agafar el sender que ens baixa paral·lels a la carretera i tornant a estar sobre els Camins de Guadalupe. Però en tornar a passes per l’encreuament de l’Ermita del Humilladero ens veiem obligats a aixoplugar sota ella perquè ens atrapa una forta tempesta.

Aixopluc que no serveix de molt i com la tempesta semblava que anava per llarg. Vam decidir seguir fins Guadalupe per la xarxa de senders, però gairebé sense poder gaudir-ne en estar xops. Això sí! Dutxats i mes calentets ho celebrem assaborint el Formatge Ibores, un formatge gras, elaborat exclusivament amb llet crua de Cabra Serrana. DOP de les zones de Villuercas, Ibores, La Jara i Trujillo

Sierra de Guadalupe - Corazón de VilluercasSierra de Guadalupe - Corazón de VilluercasSierra de Guadalupe - Corazón de VilluercasSierra de Guadalupe - Corazón de VilluercasSierra de Guadalupe - Corazón de VilluercasSierra de Guadalupe - Corazón de VilluercasSierra de Guadalupe - Corazón de VilluercasSierra de Guadalupe - Corazón de VilluercasSierra de Guadalupe - Corazón de VilluercasSierra de Guadalupe - Corazón de VilluercasSierra de Guadalupe - Corazón de VilluercasSierra de Guadalupe - Corazón de VilluercasSierra de Guadalupe - Corazón de VilluercasSierra de Guadalupe - Corazón de VilluercasSierra de Guadalupe - Corazón de VilluercasSierra de Guadalupe - Corazón de Villuercas

Video

Mapa

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/BttMania 2019 05-01 Sierra de Guadalupe – Corazón de Villuercas.gpx”]

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150