El Médano. Desert i volcans

Sortim des d’El Médano. Un preciós i magnífic poble de la part surt de l’Illa de Tenerife. I més concretament des de la botiga on van llogar les bicis, Bike Point Tenerife – El Médano, que us recomanen totalment (a més tenen dos botigues repartides per l’illa).

La sortida es tranquil·la pel litoral mar en direcció NE, passant per la Platja de la Jaquita on al acabar girem i ens endinsem a les zones desèrtiques de la part Sud de l’illa. Ràpidament arribem a un misteriós i intrigant lloc. Una antiga antera parabòlica abandonada!

Seguim camino de la Jaquita amunt fins arribar a prop de la Autopista TF-1 que sense tocarla tombem cap el Parc Eòlic de Granadilla gairebé encerclant amb el mar, l’antic volcà, ara Monumento Natural de Montaña Pelada.

Pedalant antre molins de vent arribem, vorejant el PI de Granadilla de Abona, al Barranc de las Monjas i posteriorment, creuant la TF-1 pel pont, arribem al Barranc de la Mula on comença la pujada llarga del dia que ens porta a las Casa de las Pestanas de Chimiche. Cota màxima del dia.

Girem a l’esquerra inicialment per la petita carretera, TF-636, fins a la benzinera Euroguarapo, o girem per baixar inicialment per pista i després sender que ens passa entre els Volcans de Ifara i el de Los Riscos (Monumento Natural Montañas de Ifara y Los Riscos).

Arribant de baixada i permetran el Volcà de Los Riscos, seguim jugant paral·lels a la carretera TF-1 fins San Isidro on creuem l’autopista pel seu pont que ens baixa a prop de l’aeroport Tenerife Sud cap a La Cueva del Santo Hermano Pedro.

Continuem Barranc de los Balos avall fins a la Platja de El Médano, inconfusible pels seus windsurfistes i kitesurfistes.

I que millor manera de tancar aquest dia que amb una bona mariscada al petit restaurant de Playa Chica.

Magnifica ruta, magnifica gent i magnífic enclavament amb l’Illa de Tenerife.

El Médano. Desierto y volcanesEl Médano. Desierto y volcanesEl Médano. Desierto y volcanesEl Médano. Desierto y volcanesEl Médano. Desierto y volcanesEl Médano. Desierto y volcanesEl Médano. Desierto y volcanesEl Médano. Desierto y volcanesEl Médano. Desierto y volcanesEl Médano. Desierto y volcanesEl Médano. Desierto y volcanesEl Médano. Desierto y volcanesEl Médano. Desierto y volcanes

Video

Mapa

Total distance: 40123 m
Max elevation: 489 m
Total climbing: 1181 m
Total time: 04:23:37

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150