Colmenar del Arroyo – Bunker Blockhaus 13 – El Escorial

Sortim de Colmenar del Rierol en direcció nord pel Camí del Prat fins arribar a la conducció del Canal d’Isabel II, Picades-Vallmayor, on girem a la dreta fins arribar a l’entrada de la Urbanització Vall del Sol on es troba el Bunker Blockhaus 13. Tota una joia històrica de la Guerra Civil a perfecte estat!

Seguim per la M532 fins a l’Estació de Seguiment Espacial de Fresnedillas + Navalagamella. On agafem el Camí del Pont de Sant Joan i la seva prolongació el Cordel de la Creu Verda que ens porten a Peralejo. I d’aquí a l’Escorial que just ens acostem i l’abandonem per la seva Pont romà sobre el riu Aulencia.

Tornem pel Camí de la Terra del Molí i després el GR-10 en el seu tram de la Collada del Camí del Chicharrón. Que ens acompanya vorejant la Machota Baixa fins Zarzalejo Estació.

Seguim pel Camí del Canal del Agafo passant per la Devesa de Fuentelámpara per arribar a Fresnedillas de l’Oliva pel Camí de Vinaters. Continuem per la Devesa de Navalquejigo pel Camí de la Font de l’Abat on ens desviem per un sender cap al Turó Ramos per tornar a Colmenar del Rierol pel Camí de Cabadales i el dels Rams.

Llarga per magnífica ruta sortint des de Colmenar del Rierol, passant per la joia del Bunker Blockhaus 13 i arribant al Escorial per tornar per Fresnedillas de l’Oliva. És fàcil de fer i seguir. No té dificultat tècnica alguna, més enllà de la distància. I que té de tot. Pista i molt, molt sender.

I que millor manera que tancar-lo amb una cervesa a Casa Mariano en plena plaça de Colmenar del Rierol.

Colmenar del Arroyo- Bunker Blockhaus 13Colmenar del Arroyo- Bunker Blockhaus 13Colmenar del Arroyo- Bunker Blockhaus 13Colmenar del Arroyo- Bunker Blockhaus 13Colmenar del Arroyo- Bunker Blockhaus 13Colmenar del Arroyo- Bunker Blockhaus 13Colmenar del Arroyo- Bunker Blockhaus 13Colmenar del Arroyo- Bunker Blockhaus 13Colmenar del Arroyo- Bunker Blockhaus 13Colmenar del Arroyo- Bunker Blockhaus 13Colmenar del Arroyo- Bunker Blockhaus 13Colmenar del Arroyo- Bunker Blockhaus 13Colmenar del Arroyo- Bunker Blockhaus 13Colmenar del Arroyo- Bunker Blockhaus 13Colmenar del Arroyo- Bunker Blockhaus 13

Video

Mapa

Distància total: 50.97 km
Altitud màxima: 1046 m
Ascensió total: 1050 m
Total time: 04:36:03

Relive

Track

GPS-bttmania-tracks150