Cervera del Río Alhama i els seus senders

Aquesta vegada ens movem a Cervera de el Riu Alhama. En plena vall del riu Alhama, a la Rioja Baixa i frontera amb Aragó, per gaudir dels seus sendes.
Abans de descriure la ruta vull remarcar que, tot i que la mateixa és quilomètricament curta. No la infravaloreu ja que el desnivell és important. … i si ha fas en mesos d’estiu. La calor també ho és.

Però dit això. No deixeu de visitar aquesta zona desconeguda per a molts, però preciosa en tots els seus aspectes i principalment per la seva gent.

Comencem a pedalar des de l’Hotel Cervaria on ens hem allotjat i gaudit de l’acollida dels seus propietaris.

Iniciem ruta baixant i després planejant per la carretera LR-123 en direcció Arnedo. Però l’alegria ens dura uns minuts per que de seguida girem cap a l’Esquerra per pujar de cop cap al Cementiri de Cervera de el Riu Alhama. Allà ja vam sortir a la pista del Camí de les Creus, també coneguda com Pujada a les Antenes, passant per Els Cants i La Font fins arribar a la Senda del Camí del Pinirolo que és de pujada.

Arribem a la sendera de la Senda Lozana, que ens porta a La Penya Groga i després voregem la Penya Podrida, on un cop superada ja tenim unes bones vistes de la Vall de l’Alhama.

La senda ens baixa de nou a Cervera de Riu Alhama que creuem novament per sortir per l’altre costat, que també és de pujada, paral·lels a la riera que puja amb la carretera LR-123 de Lodosa a Valverde. I Ja a la carretera girem a la dreta per la pujada de la Recol·lectora que és La Pista del Purgatori.

Quan arribem a una caseta abandonada a la part alt del Purgatori. Girem a la dreta per agafar el sender de baixada, conegut a la zona com Senda de Bici Fantasma. Que és per gaudir-lo! I que ens baixa per la pel tallat de Valverde fins a Cervera gaudint possiblement de les millors vistes de la vila de Cervera de el Riu Alhama.
Cervera del Río Alhama y sus sendas

Cervera del Río Alhama y sus sendasCervera del Río Alhama y sus sendasCervera del Río Alhama y sus sendasCervera del Río Alhama y sus sendasCervera del Río Alhama y sus sendasCervera del Río Alhama y sus sendasCervera del Río Alhama y sus sendasCervera del Río Alhama y sus sendasCervera del Río Alhama y sus sendasCervera del Río Alhama y sus sendasCervera del Río Alhama y sus sendasCervera del Río Alhama y sus sendasCervera del Río Alhama y sus sendasCervera del Río Alhama y sus sendasCervera del Río Alhama y sus sendas

Video

Mapa

Total distance: 18412 m
Max elevation: 846 m
Total climbing: 969 m
Total time: 05:53:13

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150