Brihuega i Civica. La ruta de la Lavanda

Sortim de Brihuega des del Parc de Maria Cristina per pedalar pel Camí de Ledanca fins a la Cabañuela. Per on podem veure els primers camps de Lavanda.

Després vam seguir fins Villaviciosa de Tajuña. I d’allí als Corrals de La Font, al costat de l’emmagatzematge de Gas de Yela. Per després baixar cap a les Cases del Peujar. I d’aquí a Cívica. Lloc conegut per les seves nombroses fonts naturals que brollen de la roca formant cascades i per la seva arquitectura. Un conjunt de galeries i escalaras formant un llogaret situat en un vessant dels escarpes calcari sobre la vall del riu Tajuña, i a peu de la carretera CM-2011.

Un cop fotografiada Cívica, vam sortir a gaudir de la sendera del Rierol del Pozón fins al seu naixement i d’allí a Yela. Preciosa pedania de l’Alcarria amb 11 habitants censats al 2019.

Sortim de Yela pel sender de el Camí del Molino, per després pujar al Corral de la Gallega i baixar novament pel Camí de Carramonte. Després ens queda una pujada a el Turó del Roblecillo i seguim pel Camí dels Espetares per planejar i agafar el preciós i llarg sender de el Turó Els Voltors. Que preciositat!

Arribem a Pajares on podeu carregar aigua i agafar forces per al tram final d’etapa. Que té la seva dificultat o que se’ns va ennuegar per tenir ja acumulada molta càrrega a les cames. Primer una forta pujada a La Alcarruela i després planeig i baixada pel sender de Valhondo fins al pas de el Riu Tajuña per pujar novament a Brihuega. El nostre punt d’inici i fi d’etapa.

Brihuega y Civica. La ruta de la LavandaBrihuega y Civica. La ruta de la LavandaBrihuega y Civica. La ruta de la LavandaBrihuega y Civica. La ruta de la LavandaBrihuega y Civica. La ruta de la LavandaBrihuega y Civica. La ruta de la LavandaBrihuega y Civica. La ruta de la LavandaBrihuega y Civica. La ruta de la LavandaBrihuega y Civica. La ruta de la LavandaBrihuega y Civica. La ruta de la Lavanda

Video

Mapa

Total distance: 55759 m
Max elevation: 1066 m
Total climbing: 1292 m
Total time: 06:29:55

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150