Barrancs de Bujurón

Aparquem en cotxe a Torrijos, Toledo. En un lloc molt concret i intencionadament. Davant el Restaurant Asador la Panxa on després tancaríem la ruta amb un bon àpat.

Vam rodar sortint de el poble en direcció nord per després girar cap a Barcience. I d’allà a Rielves des d’on fem una tirada llarga per pistes fins Albarreal de Tajo, que com el seu nom indica, ja estem a prop.

Seguirem pel Camí de la Barca. Creuem la carretera CM-4000 i ja aviat, quan arribes per pistes entre camps, a la Casa de la Mena comences a veure les siluetes de la Barranca.

Seguim pel Camí de la Casa de A sota de la Mena i superat el Vedat Alt ja ens fiquem en les Barrancas de Bujurón. ¡Impressionants! Com molts defineixen és “El petit Canó de el Colorado a Toledo”. I no és per a menys que hagi estat l’escenari de bastants espots publicitaris, videoclips musicals o escenes de sèries de televisió.

Les Barrancas de Burujón són una formació sedimentària de el curs del riu Tajo, situada entre els municipis de Burujón, Albarreal de Tajo i la Pobla de Montalbán. A l’Oest de la Província de Toledo, Comunitat Autònoma de Castella-la Manxa.

Les Barrancas de Castrejón i Calaña, també conegudes com Barrancas de Burujón, es tracta d’un conjunt de goles i xaragalls que s’ha desenvolupat a peu d’un important escarpe excavat pel riu en els materials detrítics d’edat terciària que emplenen la seva conca sedimentària. Presenten un grau d’evolució molt alt amb goles estretes i profundes i interfluvis molt apuntats.

Després de contemplar i fotografiar-des de tots els angles possibles amb les Barrancas al llarg de tota la seva senda ecologia seguim camí cap al municipi de Bujurón. I ja sortint de l’agafem la pista de l’Camí de Torrijos i després el Camí de la Carbonera que ens porta a Gerindote. Sortim de é pel Camí de l’Convent, que aquest si. Ja ens condueix a Torrijos finalment.

La ruta és fàcil. Poc desnivell i totalment pistara. Però val la pena per l’espectacular paisatge d’un desconegut Toledo.

Tanquem un dia perfecte, amb una molt bon menjar al Restaurant Asador l’Panza.

Barrancas de BurujónBarrancas de BurujónBarrancas de BurujónBarrancas de BurujónBarrancas de BurujónBarrancas de BurujónBarrancas de BurujónBarrancas de BurujónBarrancas de BurujónBarrancas de BurujónBarrancas de BurujónBarrancas de BurujónBarrancas de BurujónBarrancas de Burujón

Video

Mapa

Distància total: 48.94 km
Altitud màxima: 905 m
Ascensió total: 696 m
Total time: 03:55:41

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150