Aranjuez – Ontigola – Castell d’Oreja

Comencem la ruta davant de l’Poliesportiu Municipal Agustín Marañón de Aranjuez. I vam sortir de la població costa amunt pel Camí de Noblejas per seguir per Vereda d’Ontígola. Passem per El Mirador i seguim sendera avança fins a arribar a Ontígola. Deixarem enrere la zona de Vegas i arribarem a aquest primer poble de la Taula d’Ocaña ja en província de Toledo.

Seguirem endavant pel Cordel de la Cursa per després agafar el desviament de la pista que ens porta a Ocaña. Arribem gairebé a l’acabo municipal, però girem a la dreta cap a l’Aldehuela on la ruta canvia per regalar-nos la primera tanda i llarga de senders preciosos.

La diversió segueix per senders per les pinedes paral·lels a la via de tren (Aranjuez-Conca-València) per arribar novament a Ontígola. On girarem per fer el bucle del Cordel de la Carrera.

Més endavant girarem a l’esquerra per agafar una llarga línia de senders que ens portaran a les Ruïnes del poble deshabitat de Oreja i al seu Castell d’Oreja, també en ruïnes. Està catalogat com a Bé d’Interès Cultural. És sens dubte un enclavament amb bastants històries bèl·liques i estratègica des de temps dels musulmans.

Vam baixar per les senderes del vessant Sud del Castell d’Oreja per després agafar el desviament de la M-30 (no l’anell de circumval·lació de Madrid) que ens porta de nou a l’assegador de la Carrera i on apareixerà l’últim bucle de el dia que ens permet tornar a Aranjuez per les senderes de Valdelascasas.

Aranjuez-Ontigola-Castillo de OrejaAranjuez-Ontigola-Castillo de OrejaAranjuez-Ontigola-Castillo de OrejaAranjuez-Ontigola-Castillo de OrejaAranjuez-Ontigola-Castillo de OrejaAranjuez-Ontigola-Castillo de OrejaAranjuez-Ontigola-Castillo de OrejaAranjuez-Ontigola-Castillo de OrejaAranjuez-Ontigola-Castillo de OrejaAranjuez-Ontigola-Castillo de OrejaAranjuez-Ontigola-Castillo de Oreja

Video

Mapa

Total distance: 54417 m
Max elevation: 744 m
Total climbing: 1385 m
Total time: 05:21:39

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150