Vall del Tiétar. Santa Maria del Tiétar – Port de Casillas

Indiquem la ruta des de la localitat avilesa de Santa Maria de l’Tiétar i vam sortir pedalant cap al Racó i l’embassament de la Gola Majalobos.

Seguim al llarg de la vall, però guanyant alçada constantment. Passem sobre de Les Lastras sorgint les marques, durant una estona, de el GR-180 Vall del Tiétar. Creuem la Muntanya de la Pineda i vam pujar per la posta que agafant per la Gola de Santa Maria fins al Coll de les Vaques. I després ja finalment vam arribar a el Port de Casillas de 1.477 msnm. i que és la porta natural d’entrada des de la Vall del Tiétar cap a la Vall d’Iruelas.

Des del Port anem pel sender PR-AV24, Ruta el Pou de les Neus. Comentar-vos que no és tot ciclable, amb el que haureu d’anar empenyent la bici a trams. Però estarem caminant per sobre dels 1.400 msnm i contemplant les impressionants vistes que ens ofereix la Reserva, amb les valls de el Riu Alberche, l’Embassament de Burguillo, el Port de Casillas, La Pizarra i El Turó de la Escusa. Finalment arribem a la Praderies de el Pou on es troba la caseta de el Pou de la Neu.

Aquest pou que va estar en ús fins a principis de segle XX. Es introduïa neu en grans boles que al caure al seu interior es premsaven. Cada metre es cobria de palla, falgueres, ginestes i arbustos, per a generar aïllament. En l’estiu la neu es tallava en petits blocs ficats en sàrries i es transportava amb cavalleries als pobles propers, viatjant sempre a la nit.

Després continuem per la praderia cap al Cop de porta del Pou i baixem pel sender del Rierol de S. Jurdón. Però ens queda pujar a el port de la Creu del Tornero, per sortir de la Vall de Iruela i tornar a entrar a la Vall del Tiétar.

De seguida ja agafem el Camí de Casillas que ens baixa a el poble de Casillas i d’allà caiem a Santa Maria de l’Tiétar. Poble on hem començat la ruta.

(Ruta realitzada al juliol 2017).

Valle del Tiétar. Sta. Maria del T.- Pto. CasillasValle del Tiétar. Sta. Maria del T.- Pto. CasillasValle del Tiétar. Sta. Maria del T.- Pto. CasillasValle del Tiétar. Sta. Maria del T.- Pto. CasillasValle del Tiétar. Sta. Maria del T.- Pto. CasillasValle del Tiétar. Sta. Maria del T.- Pto. CasillasValle del Tiétar. Sta. Maria del T.- Pto. CasillasValle del Tiétar. Sta. Maria del T.- Pto. CasillasValle del Tiétar. Sta. Maria del T.- Pto. CasillasValle del Tiétar. Sta. Maria del T.- Pto. Casillas

Video

Mapa

Total distance: 36459 m
Max elevation: 1515 m
Total climbing: 1323 m
Total time: 06:00:09

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150