Vall d’Áneu i Vall d’Aran

Sortida circular des de València d´Àneu on estem allotjats passant per Borèn, Isil en direcció a Beret per Montgarri, baixada per Bonaigua i visita al Gerdar.

La ruta té trams de senders difícils combinats amb pistes molt fàcils i un tram de baixada per carretera. Vistes espectaculars, valls increïbles, senders durs, pujada i baixada cafres i boscos màgics.

Sortim els sis pedalaires (5 eBikes i 1 atmosfèric) des de València d’Àneu i ben aviat agafem un corriol (GR) poc ciclable cap a Borén, millor evitar-lo si està humit doncs té trams força enfangats freqüentats per les vaques.

Carretera secundària de Borén a Alòs d’Isil fins el refugi del Fornet on fem un refrigeri i aquí comença la part més agradable de la ruta amb pista de pujada progressiva entre prats i boscos fins a Montgarri on dinem.

Seguim cap el pla de Beret amb el seu bestiar als prats i tombem per la pujada forta del dia cap el coll dels Arcoïls. En uns 6Km guanyem 500m tot i tenir una baixada al mig, hi ha rampes del 23% sense cap ombra on es perd tracció fàcilment doncs la pista esta molt trencada i amb molta pedreta. És fa molt dur remuntar les pistes d’esquí, i més pels que no portem eBike. Un cop coronem, encara podem trepitjar clapes de neu, que amb aquesta calorada de ben segur que no tardarà en defer-se.

A la baixada de nou tenim un terreny que agafa poc i pendents molt forts del 24%, és fàcil acabar per terra en els primer quilòmetre de baixada, després es converteix en pista fàcil i ràpida cap el port de la Bonaigua.

Baixem pel sender desdibuixat, difícil o molt difícil, a la vora de la carretera. Poc marcat, irregular, cobert de vegetació i amb sots ben incòmodes però alhora preciós i salvatge; es tracta d’una baixada tècnica però sobretot física fins que entrem a la carretera. Els que no hem marxat per carretera, l’hem ciclat tot però hem patit força.

Ben aviat deixem la C-28 per agafar la marrada del bosc del Gerdar, una preciositat fins i tot travessant-lo per l’asfalt d’aquesta carretera secundària i tranquil·la. Refrigeri al refugi si convé. Tornem a la C-28 i en 6Km prenem la desviació a València d’Àneu on arribem per camí a la dreta en un moment.

Vall d’Áneu i Vall d’AranVall d’Áneu i Vall d’AranVall d’Áneu i Vall d’AranVall d’Áneu i Vall d’AranVall d’Áneu i Vall d’AranVall d’Áneu i Vall d’AranVall d’Áneu i Vall d’AranVall d’Áneu i Vall d’AranVall d’Áneu i Vall d’AranVall d’Áneu i Vall d’AranVall d’Áneu i Vall d’Aran

Video

Mapa

Distància total: 60.93 km
Altitud màxima: 2330 m
Ascensió total: 1857 m
Total time: 09:51:53

Relive

Download Track

GPS-bttmania-tracks150