Serra de Gredos. El Torozo

Sortim des del Port del Pic, N-502 PK 55, i més concretament des del Pàrquing del Restaurant Restaurant La Parada del Arriero.

Avui no veiem el Torozo per la boira que el cobreix, però no té perdia alguna. Seguim les senyalitzacions del PR-AV 37 – Senda del Torozo.

De seguida arribem al Refugi de la Majada de l’Oncle Manteca. Després de visitar-lo, seguim per la senda del PR fins arribar al mirador del Laerón. I encara que la boira està aixecant-se, no ens permet gaudir de les vistes.

Avancem i arribem a la Font de Les Belesas.

Sender dalt passem pel Refugi del Cervunal. I més amunt arribem a la part més bonica de la ruta. El Coll del Cingle de 1.935 msnm. Des d’on, tot i no tenim unes vistes netes si ens permeten fer bones fotos sobre els núvols.

Avancem cap a la pujada final de El Torozos amb el seu punt geodèsic de 2.021 msnm. Aquest és el final del sender PR-AV-37. Nosaltres no desfem camí i seguim per la part plana dels cingles i mirant d’escurçar la baixada de la ruta fent-la una mica més circular. És fàcil de seguir ja que està tota senyalitzada amb fites als quals hem contribuït amb aportació d’alguna pedra que una altra.

Recuperem el sender una mica abans del Laerón, i des d’aquest punt desfem el camí fins al pàrquing.

Es tracta d’una ruta fàcil de seguir i de fer sense cap problema de dificultat tècnica.

I que millor manera de tancar el dia que degustant els productes avilesos al Restaurant La Parada del Arriero.

Sierra de Gredos. El TorozoSierra de Gredos. El TorozoSierra de Gredos. El TorozoSierra de Gredos. El TorozoSierra de Gredos. El TorozoSierra de Gredos. El TorozoSierra de Gredos. El TorozoSierra de Gredos. El TorozoSierra de Gredos. El TorozoSierra de Gredos. El TorozoSierra de Gredos. El TorozoSierra de Gredos. El Torozo

Video

Mapa

Distància total: 9.07 km
Altitud màxima: 2000 m
Ascensió total: 662 m
Total time: 03:38:31

Relive

Track

GPS-bttmania-tracks150